عیب یابی یخچال فریزر

امروزه نوآوری و پیشرفت در زمینه ی تولید یخچال فریزر بسیار چشمگیر است.افزایش و توسعه دامنه نیاز مصرف کنندگان ،شرکت های سازنده را بر این واداشته تا بصورت مداوم در پی افزایش کیفیت و برطرف نمودن نیاز مصرف کنندگان باشند.این نیازها در حیطه مصرف انرژی و همچنین افزایش کیفیت قطعات و بهبود قابلیت های دیگر ازجمله افزایش فضای داخلی در اختیاره مصرف کننده و کاهش صدا و سهولت در استفاده ( ساخت یخچال فریزرهای door in door  برای راحتی مصرف کننده در استفاده از مواد و وسایل پرمصرف درون یخچال با تعبیه درب و فضایی مجزا از قسمت اصلی دستگاه برای جلوگیری از کاهش سرمای درونی کل دستگاه ) بیشتر نمود پیدا کرده است.

خوب این را میدانیم که حتی پیشرفته ترین تجهیزات و لوازم ساخته شده توسط بشر در هرصورت طول عمر مفیدی دارند . هر وسیله به واسطه مقدار استفاده و کاربردی که دارد حتی با توجه به نوع کاربری و طریقه نگهداری مصرف کننده طول عمر متفاوتی دارد.  در نهایت باید دانست که با استفاده از دستگاه، قطعات داخلی مستهلک میشوند .در نتیجه با توجه به ایرادات و خرابی هایی که برای دستگاه پیش میاید ، نیاز به تعویض و در صورت امکان نیاز به تعمیرات دارند.

در اینجا  با عیب یابی یخچال فریزر رایج ترین ایرادات را به شما معرفی و راه حل بررسی و برطرف کردن مشکلات را به شما آموزش میدهیم.

عیب 1: یخچال روشن نمی شود

علت اول: دوشاخه یا سیم رابط مشکل دارد و یا پریز برق ندارد.

اولین مرحله برای پیداکردن دلیل روشن نشدن یخچال بررسی مسیر برق دستگاه است.برای این کار باید سه مورد را برسی کنید:

دوشاخه برق,عیب یابی یخچال فریزر

  1. فیوز و کنتور برق را چک کنید که اصطلاحا نپریده باشد و وصل باشند.
  2. پریز برق را چک کنید که برق داشته باشد.میتوانید این کار را با یک فاز متر سالم و یا با تست دستگاه برقی دیگر مثل سشوار چک کنید که سالم باشد و برق داشته باشد.
  3. دوشاخه یخچال را چک کنید.معمولا دوشاخه ها در محل اتصال به پریز دچار خم شدگی و قطعی میشوند.با مولتی متر هم میتوانید از سلامت دوشاخه و سیم رابط آن مطمئن شوید.

علت دوم: رله استارت یا (overload) خراب است.

قطعه اورلود یک ابزار محافظتی است که بر سر راه کمپرسور یخچال فریزر قرار داده میشود.این قطعه علاوه بر جریان ورودی به موتور، حرارت داخلی کمپرسور را نیز چک میکند.هرگونه افزایش بیش از حد نرمال در این دو مورد باعث میشود اورلود عمل کرده و جریان برق به کمپرسور قطع شود.

رله استارت نیز به نوعی کلید محافظتی است.کمپرسور یخچال از دو سیم پیچ رانینگ و استارت تشکیل شده.رله استارت وظیفه خارج کردن سیم پیچ استارت را تنها در کسری از ثانیه بعد از روشن شدن کمپرسور برعهده دارد.سیم پیچ رانینگ در مدار باقی میماند و به کار خود ادامه میدهد.

در یخچال‌های جدید رله اورلود  را معمولا بصورت یک بخش ترکیبی به کنار کمپرسور وصل میکنند.

رله استارت یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

برای اینکه چک کنید رله  استارت سالم است به بخش بویین رله مطابق ولتاژ کاری  آن رله ولتاژ بدهید.برای نمونه به رله ۱۲ ولت به پایه های A و B به وسیله باتری قلمی،۱۲ ولت برق برسانید. بعد از اینکه ولتاژ را رساندید اگر یک صدای تقه از رله شنیده شد علامت سالم بودن قطعه می باشد و اگر صدایی نداد رله معیوب می باشد.

برای تست اورلود هم از آنجا که رله اورلود وسیله‌ای حساس است و معمولا مانند سایر وسایل سیم پیچ قابل تعمیر نیست، اگر بخش‌هایی از آن زنگ زده باشد باید تعویض شود.راه دیگر برای تست رله اورلود یخچال از نظر ظاهری، تکان دادن آن با دست است. حتی اگر بر اثر تکان دادن صدای ریزی هم ایجاد شود، رله مشکل دارد.

 هنگام عیب یابی یخچال فریزر ، در صورت خرابی اورلود باید آنرا با نمونه مشابه تعویض کنید.دقت کنید جریان نامی دو قطعه یکی باشد.این جریان بر روی قطعه اورلود نوشته شده است.

علت سوم: ترموستات معیوب است.

ترموستات یک کلید کنترلی برای دماست که وظیفه ثابت نگه داشتن دمای داخل یخچال را بر عهده دارد.در واقع ترموستات فرمان قطع و وصل کار کمپرسور را با قطع و وصل جریان برق به آن صادر میکند.

در صورت خرابی ترموستات ، یا دستگاه کمپرسور کلا روشن نمیشود و یا بر اثر عدم تشخیص درست دما کمپرسور یا همان موتور یخچال یکسره کار میکند.

ترموستات یخچال,عیب یابی یخچال فریزر

روش تست سلامت ترموستات:
  • اگر سیم های ترموستات را از بدنه یخچال جدا کنید و به هم وصل کنید.در صورتی که یخچال روشن شود ترموستات خراب است.
  • اگر از یخچال صدای شبیه کلیک بصورت مدام به گوش یرسد ، ترموستات خراب است.این صدای کلیک هنگام وصل شدن برق کمپرسور توسط ترموستات به گوش میرسد.در هنگام خرابی ترموستات کمپرسور روشن نمیشود و صدای کلیک مدام تکرار میشود
  • در روش دیگر میتوانید با احتیاط به کمپرسور یخچال که در پشت یخچال در پایین دستگاه قرار دارد دست بزنید.اگر کاملا سرد بود یعنی کمپرسور روشن نمیشود.که ممکن است از خرابی ترموستات باشد.

علت چهارم: برد الکترونیکی و یا سیم کشی معیوب است.

گاها دلیل روشن نشدن ممکن است به دلیل قطعی سیم کشی و یا سوختگی جزئی در قسمتی از این سیمهای رابط باشد . این موضوع باید در مراحل آخر عیب یابی یخچال فریزر توسط متخصص بررسی شود.

در بیشتر یخچالهای هوشمند جدید که دارای صفحه نمایشگر دیجیتالی برای نشان دادن وضعیت و تنظیمات یخچال هستند، برد الکتریکی بکار برده شده است. کمپرسور، فن ها، سیستم دی فراست و دما همگی تحت تاثیر برد عمل میکنند.خرابی در این قطعه معمولا باعث از کار افتادن کل یخچال میشود.

برد الکتریکی از قطعات گرانقیمت یخچال است و معمولا در آخرین مرحله از عیب یابی یخچال فریزر هنگام روشن نشدن دستگاه بررسی میشود.بنابراین تست و کنترل سلامت این قطعه را به کارشناسان ما بسپارید.

عیب 2: یخچال فریزر اتومات نمی کند

علت اول: کنتاکت های ترموستات به هم جوش خورده اند.

پلاتین های ترموستات گاها به دلیل کارکرد طولانی دچار فرسودگی . به یکدیگر اتصال پیدا میکنند که این اتصال باید حتما برطرف میشود.

برای پی بردن به این ایراد ترموستات یخچال را در حالتی که روشن است به سمت صفر بچرخانید.در این حالت اگر یخچال خاموش شود یعنی ترموستات سالم است.

حتما بخوانید!
قطعات یخچال فریزر

در غیر اینصورت، یخچال را خاموش کنید.قاب پلاستیکی رو ترموستات رو برداشته و کنتاکت های پلاتینی رو از یکدیگر جدا کرده و بعد از سمباده کشیدن ، کلید ترموستات رو چک کنید.با چرخاندن و قطع و وصل ترموستات باید عقربه های اهم متر تکان خورده و تغییر کند.اگر هیچ حرکتی دیده نشد باید ترموستات رو تعویض کنید.

علت دوم: سطح اواپراتور توسط برفک زیاد پوشانده شده است.

ایجاد برفک و تجمع آن روی سطح اواپراتور ،عمل سرما سازی یخچال را مختل میکند.به همین دلیل اگر مقدار برفک تولید شده از حد معینی بگذرد عملکرد اتومات یخچال برای استراحت به موتور دچار اختلال شده و به عبارتی یا قطع میشود و یا با تاخیر و به کندی صورت میگیرد.

تشکیل برفک در یخچال,عیب یابی یخچال فریزر

در این حالت اگر یخچال دارای سیستم دیفراست است آنرا بکار بیندازید، در غیر اینصورت یخچال را از برق کشیده و درب آنرا باز بگذارید.با اب شدن برفک روی سطح اواپراتور و تمیز کردن آن ، میتوانید دوباره برق یخچال را وصل کرده و دوباره یخچال عملکرد اتومات را انجام میدهد.

علت سوم: لوله بلو از سر جای خود خارج شده است.

لوله بلوی ترموستات که معمولا در قسمت تحتانی یا سقف اواپراتور قرار میگیرد ممکن است به دلیل جابجایی یا آب شدن برفک اواپراتور از بدنه اواپراتور جدا شود که در اینصورت عمل اتومات یخچال با تاخیر و یا گاها کلا قطع میشود.

برای رفع این مشکل همیشه به محل قرارگیری لوله بلو در سر جای خود توجه کنید و در صورت نیاز به جابجایی به سر جای اصلی خود این کار را با احتیاط انجام دهید.

علت چهارم: سیم بندی یخچال اشتباه است.

گاهی پس از تعمیرات یخچال، این مشکل پیش میاید که معمولا به دلیل سیم بندی اشتباه است.با رفع مشکل سیم بندی یخچال ، عملکرد اتومات دستگاه دوباره به درستی صورت میگیرد.

عیب 3: صدای یخچال در هنگام کارکرد غیر عادی و زیاد است.

علت اول: یخچال بصورت تراز قرار نگرفته است.

اگر یخچال فریزر به صورت تراز قرار نگرفته باشد روتوری که درون موتور یخچال در حال چرخش است دچار مشکل شده و صدای عجیب و زیادی تولید میکند.تراز نبودن دستگاه را میتوان با استفاده از یک تراز یا یک لیوان شیشه ای آب تشخیص داد.تراز کردن یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

برای تراز کردن یخچال کافیست یک تراز یا لیوان شیشه ای آب را بر روی دستگاه قرار دهید.عمل تنظیم بالا و پایین کردن بدنه یخچال را میتوانید با تنظیم و چرخش پایه های زیر چهار گوشه یخچال انجام دهید.در این حالت اگر پایه ها کوتاه بودن میتوانید از یک صفحه چوبی و یا فلزی سخت به عنوان افزایش دهنده ارتفاع در زیر پایه ها استفاده کنید.

علت دوم: موتور فن دچار ایراد شده است.

در یخچال فریزر ها از یک فن برای خنک کردن کندانسور و یا موتور دستگاه استفاده میشود.خرابی بلبرینگ و همچنین شل شدن پایه های اتصال دهنده موتور فن به بدنه یخچال و گاها برخورد پره های فن با سیم های اویزان و یا قطعات اویزان شده باعث ایجاد صدای زیاد در یخچال میشود.

برای رفع صدای موتور فن در صورت خرابی بلبرینگ نیاز به تعویض بلبرینگ و در صورت شل شدن پایه ها ، نیاز به اچار کشی پیچ ها و رفع موانع موجود هنگام چرخش پروانه فن میباشد.

موتور فن یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

علت سوم: اتصالات موتور یخچال به شاسی شل شده است.

در صورتی که کمپرسور یخچال رو به راحتی توانستید با فشار دست تکان بدهید ، در آنصورت مطمئن باشید نیاز به بررسی اتصالات کمپرسور به شاسی نگه دارنده آن در یخچال است.شل شدن پیچ ها باعث ایجاد لرزش و سر و صدای زیاد هنگام کارکرد موتور یخچال میشود.

علت چهارم: موتور یخچال معیوب است.

پس از بررسی دلایل ایجاد سرو صدا ، در صورتی که ایراد یخچال از موارد گفته شده نبود میتوان دلیل این مشکل را از ایراد مکانیکی کمپرسور یخچال دانست.

وجود اشکال مکانیکی در کمپرسور را تعمیرکاران با باز کردن پوسته کمپرسور و سرویس قطعات مکانیکی و در نهایت جوشکاری پوسته ، وکیوم و در نهایت شارژ مجدد گاز یخچال برطرف میکنند.

هنگام عیب یابی یخچال فریزر در بعضی موارد کمپرسور قابل تعمیر نیست و باید با نمونه مشابه جایگزین شود.

موتور(کمپرسور ) یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

عیب 4: مواد درون یخچال یخ میزند وسرمای دستگاه بیش از حد است.

علت اول: یخچال اتومات نمی کند.

برای این موضوع به عیب 3 رجوع کنید.( یخچال اتومات نمیکند).

علت دوم: ترموستات تنظیم نیست.

در صورتی که ترموستات تنظیم نباشد دمای دستگاه ممکن است از حد مورد نظر کمتر شود و موجب یخ زدن مواد غذایی موجود در یخچال شود.

یخ زدگی مواد غذایی,عیب یابی یخچال فریزر

دقت ترموستات بسیار در این زمینه مهم است.باید مطمئن شوید ولوم ترموستات با دمای انتخابی یکی باشد.این کار به تبحر نیاز دارد و توسط متخصص و تعمیرکاران مجرب ما قابل انجام است.در صورتی که ترموستات خراب شده باشد تنها راه چاره تعویض ترموستات است.

علت سوم: گاز دستگاه بیش از حد نرمال است.

در صورتی که گاز تزریق شده به دستگاه زیاد باشد علاوه بر ایجاد مشکل در بحث برفک زدن اواپراتور ، موجب میشود لوله برگشت هم یخ بزند.این موضوع سبب میشود تا هنگام عمل دیفراست یخ روی لوله که پشت یخچال قرار دارد آب شود و در زیر یخچال آب جاری شود.

برای رفع این مشکل باید مقداری ازگاز درون یخچال از طریق لوله کور دستگاه خالی شود و سپس لوله دوباره کور و جوشکاری شود.

عیب 5: موتور یخچال یکسره در حال کار است و اتومات نمی کند و یخچال سرما تولید نمی کند.

علت اول: یخچال گاز ندارد.

این مشکل به دلیل نشتی در مسیر حرکت گاز درون لوله ها اتفاق افتاده است.در صورتی که درون یخچال بوی خاصی نمیدهد به احتمال زیاد نقطه یا نقاط نشت گاز در خارج از یخچال و در نزدیکی کمپرسور قرار دارد.

در اینصورت تعمیرکاران ما با استفاده از پمپ باد به درون مسیر گاز یخچال هوا تزریق میکنند و با استفاده از تست کف صابون محل نشتی را پیدا و با جوشکاری محل را ترمیم میکنند.

پس از ترمیم لازم است با دستگاه وکیوم هوای درون لوله ها را مکش و تخلیه کرده و گاز را به درون لوله ها تزریق کرد.در نهایت پس از شارژ گاز یخچال لوله کور را جوشکاری و مسیر خروج گاز را میبندند.

حتما بخوانید!
عیب یابی ماشین لباسشویی

علت دوم: گاز یخچال کم است.

در صورتی که میزان گاز موجود در یخچال کمتر از حد نرمال باشد به دلیل تکمیل نشدن چرخه یا سیکل تبرید است.در این حالت میزان سرمادهی اواپراتور به درون کابینت یخچال کم است و اصطلاحا یخچال سرد نمیکند.جهت تست میزان گاز باید از گیج های مخصوص استفاده کرد.بصورت تجربی هم میتوان انگشت خود را خیس کنید و به سی سانتی متری لوله خروجی اواپراتور که معمولا درپشت کابین یخچال قرار دارد مماس کنید.در این حالت انگشت به لوله میچسبد.

برای حل این مشکل باید به درون یخچال گاز تزریق کرد.این کار توسط متخصصان ما با بازکردن مسیر لوله کور و تزریق گاز از درون کپسول های مخصوص به درون یخچال و توسط گیج و ابزار مربوط به این کار صورت میگرد.برای شارژ گاز یخچال با ما تماس بگیرید تا با اعزام کارشناس ، شارژ گاز یخچال فریزر شما را انجام دهیم.

شارژ گاز یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

علت سوم: فاصله کندانسور با دیوار پشت یخچال کم تر از حد نرمال است.

کندانسور در حالت استاندارد حداقل باید 20 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد و معمولا مصرف کنندگان بخاطر کم نشدن فضای در دسترس آشپزخانه این فاصله را رعایت نمیکنند.

یکی از مهمترین موضوعات برای تکمیل چرخه سرمادهی یخچال گردش هوای مناسب پشت و درون یخچال است.سرمادهی بشدت تحت تاثیر گردش هواست .

علت چهارم: کمپرسور معیوب است.

 هنگام عیب یابی یخچال فریزر کمپرسور را در حالت جدا از یخچال تست کنید.برای این منظور باید  کمپرسور را به برق مستقیم وصل کرد.اگر در این حالت کمپرسور قدرت مناسب جهت کمپرس نداشت و یا فشاری که در قسمت لوله رفت ایجاد میکند انگشت شما را از سر مسیر لوله دفع نمیکند ، کمپرسور ایراد دارد

علت پنجم: فن یخچال خراب است.

سازندگان یخچال فریزر ، در برخی مدلها برای خنک سازی کندانسور و موتور یخچال از یک موتور فن کمک میگیرند.خرابی این قطعه با توجه به گرم شدن مداوم موتور و کاهش حجم هوای در دسترس کندانسور برای تبادل دمای گاز درون کندانسور با هوا، روی روند سرمادهی یخچال اثر گذار میگذارد.

برای چک کردن این موضوع کافیست کابل های فن را جدا کرده و به برق مستقیم 220 ولت متصل کنید . اگر فن روشن شد بدین معنی است که سیستم برق رسانی به فن در یخچال مشکل دارد.

کارشناسان ما میتوانند این مشکل را برای شما حل کنند.

عیب 6: یخچال قبل از شروع بکار صدای خاصی میدهد و سپس خاموش میشود.

علت اول: برق ورودی به یخچال ضعیف است.

یخچال ها در این حالت معمولا در طول روز مشکلی برای شروع بکار ندارند . ولی در اوایل شب موتور یخچال قادر به استارت زدن نیست واز کار می افتد.این مشکل به دلیل ضعیف بودن جراین برق است.

مصرف برق در ساعات اولیه شب نسبت به روز بیشتر است و ضعیف شدن برق عاملی است تا لوازم الکتریکی که نیاز به استارت و راه اندازی اولیه دارند نتوانند بدرستی شروع بکار کنند.لذا در صورت مواجهه با چنین ایرادی ، باید ولتاژ برق  منزل را در همان ساعات اولیه توسط مولتی متر اندازه گیری کرد.در صورت کمبود ولتاژ روشهای زیر را بکار ببرید.

برای حل این موضوع ، به دو روش میشود اقدام کرد.روش اول: از برق کشیدن یخچال در ساعات اولیه شب است .ما چندان این موضوع پیشنهاد  را نمیکنیم و فقط جهت حفظ سلامتی کمپرسور در صورت نداشتن ترانس تقویت ولتاژ است.روش دوم: استفاده از ترانسهای تقویت ولتاژ است که کاهش ولتاژ ورودی به دستگاه را برای راه اندازی اولیه جبران میکند.

آوین فیکس با بهره بردن از برترین متخصصان تعمیرات لوازم خانگی ، مشکلات یخچال فریزر شما را حل میکنند.

علت دوم: اورلود کمپرسور معیوب است.

اگر با اندازه گیری برق ورودی به یخچال توسط مولتی متر از نرمال بودن جریان برق مطمئن شدید.

ولی مشاهده کردید که این مشکل در سراسر طول روز وجود دارد، خرابی اورلود یکی از دلایلی است که میتوانید مد نظر داشته باشد.اورلود کمپرسور یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

برای اطمینان از سلامت اورلود ، آنرا از مدار یخچال خارج کنید و یک آمپرمتر را در مسیر مدار یخچال قرار دهید.

اگر جریان مدار یخچال طبیعی باشد ، باید اورلود را با نمونه مشابه خود تعویض کنید.

دقت کنید که شماره های روی اورلود بیانگر جریان و توان مصرف کننده ای است که اورلود با آن به صورت سری در مدار قرار میگیرد.

علت سوم: موتور یخچال نیم سوز شده است.

گاهی در زمانی که جریان ورودی به یخچال را بدون اورلود اندازه گیری میکنید به دریافت جریان اضافی توسط موتور برخورد میکنید. یکی از دلایل آن میتواند وجود اتصالی در حلقه یا اتصال کلاف در سیم پیچ های استاتور باشد.به استاتوری که دچار مشکل مذکور شده است ، استاتور نیم سوز میگویند.

برای رفع این مشکل باید استاتور را مجددا سیم پیچی نمود.

علت چهارم: مسیر گردش گاز یخچال مسدود شده است.

بسیار اتفاق می افتد که هنگام جابجایی یخچال قسمتی از کندانسور یا لوله های مسیر گردش گاز با اشیاء و دیوار برخورد میکنند و مسدود میشوند.در این حالت مسیر گردش گاز مسدود شده و هنگام کارکرد یخچال به آن فشار وارد میشود.این فشار با جریان کشیدن (آمپر) دستگاه اتفاق می افتد و و به دلیل گرم شدن کمپرسور به علت شار زیاد جهت جابجایی گاز از مسیر مسدود شده، اورلود کمپرسور به کار افتاده و جریان برق موتور را قطع میکند و یخچال خاموش میشود.

با عیب یابی یخچال فریزر توسط متخصصان آوین فیکس میتوان علت این خاموش شدن یخچال را یافت.

برای باز کردن مسیر گاز یخچال، اگر لوله در حد کمی تغییر شکل یافته باشد میتوان آنرا با دست کمی بهبود داد. ولی در صورتی که لوله کاملا مسدود شده باشد لازم است توسط جوشکاری طول لوله مسدود شده جایگزین شود.برای رفع انسداد مسیر گاز یخچال فریزرتان با ما تماس بگیرید. 

علت پنجم: رله استارت خراب  است.

در تشریح کار رله استارت باید گفت که رله باعث میشود که برای مدت زمان بسیار کوتاهی سیم پیچ استارت موتور یخچال وارد مدار شده و پس از راه اندازی روتور از مدار خارج شود.

حتما بخوانید!
عیب یابی ماشین ظرفشویی

در صورتی که رله معیوب باشد هنگام استارت موتور سیم پیچ کمکی وارد مدار نمیشود و سیم پیچ اصلی براه نمی افتد، در این حالت موتور جریان اضافی میکشد و اورلود مدار را قطع میکند.

تست سلامت رله را در مطالب قبلی توضیح داده ایم.

عیب 7: اواپراتور یخچال مرتبا برفک میزند.

علت اول: لاستیک دور درب خراب است.

درصورتی که لاستیک دور درب بخچال خراب باشد( از ضخامت آن کاسته شده باشد) . یا اگر دفرمگی لاستیک موجب شده باشد که بین درب و شاسی یخچال فاصله افتاده باشد ، هوای گرم بدرون یخچال راه میابد.در این حالت هوای سرد درون یخچال در برخورد با هوای گرم بصورت قطرات آب درمیاید. انگاه مجددا بصورت توده های ضخیم یخ و برفک بر روی سطح اواپراتور شکل میگیرند.

برای حل این مشکل باید لاستیک دور درب را عوض کنید.

خرابی لاستیک دور درب یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

علت دوم: غذا بصورت گرم درون یخچال قرار داده شده است.

در این حالت نیز مانند دلیل بالا ، هوای گرم ناشی از غذا با هوای سرد درون یخچال تولید برفک و یخ را بر روی سطح اواپراتور میکند.این کار به کمپرسور یخچال هم فشار وارد میکند.زیرا ترموستات قطع نکرده و یخچال مجبور است مدت بیشتری کار کند تا دمای درون یخچال را به دمای مورد نظر برساند.

لذا همیشه سعی کنید بگذارید غذای شما در بیرون از یخچال گرمای خود را از دست بدهد .  سپس آنرا برای نگهداری درون یخچال قرار دهید.

علت سوم: سیستم دیفراست یخچال دچار مشکل شده است.

سیستم دیفراست ، وظیفه ذوب برفک های روی سطح اواپراتور و کندانسور یخچال را برعهده دارد.در یخچال های دارای این سیستم، عملکرد دیفراست با تعداد دفعات باز و بسته شدن درب و همچنین در برخی دیگر از مدلها توسط تایمر یا بکارگیری اتومات مخصوص ،اتفاق می افتد.اینگونه یخچالها بسیار به برفک حساسند و در صورت عمل نکردن دیفراست یا مشکل مواجه میشوند که معمولی ترین آنها مشکل عدم اتومات کردن یخچال است.

برای رفع ایراد سیستم دیفراست سفارشتان را ثبت کنید تا با اعزام کارشناس متخصص این موضوع را برای شما حل کنیم.

عیب 8: کمپرسور صحیح کار میکند ولی از سطح اواپراتور دائما قطرات آب چکه میکند.

علت اول: درجه ترموستات  دما  تنظیم نشده است.

برای این موضوع به عیب 3 رجوع کنید.( یخچال اتومات نمیکند).

علت دوم: ترموستات تنظیم نیست.

در صورتی که ترموستات روی دمای مناسب تنظیم نشده باشد ، و یا فنر زیر اهرم کلید ضعیف شده باشد. مدت استراحت ( توقف کار موتور) بیشتر میشود و برفک روی اواپراتور ذوب میشود و بصورت قطرات آب سطح اواپراتور را پوشانده و به داخل یخچال ریزش میکنند.

برای حل این مشکل باید پیچ تنظیم ترموستات را در جهت عقربه های ساعت با دقت چرخاند. با اینکار   زمان توقف کار دستگاه به میزان مطلوب کاهش میدهیم. این کار به تبحر نیاز دارد و توسط متخصص و تعمیرکاران مجرب ما قابل انجام است.

تنظیم نبودن ترموستات یخچال فریزر,عیب یابی یخچال فریزر

علت سوم: سیستم دیفراست به صورت مداوم کار میکند.

گاها دیده شده که ترموستات دچار مشکل شده و سیستم دیفراست به واسطه باز بودن شیر سولنوئیدی مدام در حال کار بوده است. در این حالت گاز داغ در مسیر اواپراتور به جریان افتاده و باعث ذوب شدن یخ و برفکهای روی اواپراتور میشود.

در این موارد پس از عیب یابی یخچال فریزر ، مشکل سیستم دیفراست را باید حل نمود.

عیب9: بدنه یخچال برق دارد.

علت اول: موتور اتصال بدنه دارد.

غالبا دلیل برقدار بودن بدنه یخچال فریز به علت اتصال بدنه موتور است

برای حل این موضوع: معمولا اگر دستگاه را به سیستم ارت ساختمان وصل کنید مشکل حل میشود.ولی اگر با وجود استفاده از سیستم ارت به محض وصل کردن دوشاخه دستگاه به پریز برق،فیوز برق ساختمان بپرد مشکل جدی است و تنها راه تعویض سیم پیچی موتور است ویا گاها نیاز به تعویض کامل موتور میباشد.

علت دوم: ترموستات اتصال بدنه دارد.

در صورتی که تشخیص داده شد اتصال بدنه از طرف ترموستات بوده است باید این کار را انجام دهید. کافیست سیم های رابط را از آن جدا کرده و با احتیاط کامل آنرا توسط چراغ سری امتحان کنید.از اهم متر برای این کار کمک بگیرید

ترموستات معیوب حتما باید تعویض شود.

علت سوم: سرپیچ لامپ داخل یخچال اتصال بدنه دارد.

در صورتی که فاز را بصورت مستقیم به سرپیچ وصل کرده باشند و نول لامپ را از یک میکروسوئیچ عبور داده باشند احتمال اتصال بدنه سرپیچ لامپ وجود دارد.

برای حل این مشکل باید رابط های سرپیچ را جدا کرده وتوسط اهم متر آنرا امتحان کرد.در صورت مشکل آنرا رفع کرده و در صورت نیاز باید سرپیچ معیوب تعویض شود.

اتصال سرپیچ لامپ یخچال فریزر ,عیب یابی یخچال فریزر

علت چهارم: سیم کشی یخچال ایراد دارد.

در صورتی که تمام موارد بالا را چک کردید و مشکل یخچال همچنان باقی بود . باید سیم کشی کل مدار یخچال را بررسی و در صورت پیدانکردن محل اتصال ،سیم کشی را بطور کامل عوض کنید.

با ما تماس بگیرید تا با اعزام کارشاس خبره و مجرب ، مشکل یخچال شما را به بهترین وجه برطرف کنیم.

در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی جامع عیب یابی یخچال فریزر بپردازیم . علت آنها را به شما یاد داده و شما رو راهنمایی کنیم تا در صورت امکان خودتان اقدام به رفع مشکل دستگاهتان کنید.در غیر اینصورت اگر به کمک ما نیاز داشتید با ما تماس بگیرید تا با اعزام نیروی متخصص و کاربلد مشکل دستگاه شما را حل نماییم.

اگر در این مورد سوالی یا نظری داشتید با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.

از اینکه  وقت ارزشمندتان را به ما اختصاص دادید از شما متشکریم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *