عیب یابی ماشین ظرفشویی
ایرادات رایج در ماشین های ظرفشویی به همراه راه حل رفع آنها
در ماشینهای ظرفشویی مانند سایر لوازم خانگی ، دلیل بروز ایرادات متفاوت هستند.
عیب یابی ماشین ظرفشویی گاها راحت و گاهی پیچیده است و نیاز به تخصص دارد. عیوب ممکن است دلایل مشترکی داشته باشند.
این بدین معناست که هر قطعه میتواند عیوب متفاوتی را ایجاد نماید.شناسایی این عیوب و دلیل بروز آنها موضوع غالب در تعمیر این دستگاه ها است.
کاری که گاها رفع آن توسط خودتان میسر است و گاهی نیاز به حضور متخصص مجرب در این زمینه دارد.
آوین فیکس با داشتن مجرب ترین متخصصان در زمینه تعمیرات لوازم خانگی ، همیشه در کنار شماست.
عیب یک: ماشین ظرفشویی روشن نمیشود.
ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با وجود کلی ظروف کثیف ، هنگامی که قصد روشن کردن ماشین ظرفشویی را برای شستشوی ظرف ها دارید ، دستگاهتان روشن نمیشود و این باعث نگرانی و مضطرب شدن شما بشود. دلایل روشن نشدن میتواند بسیار ساده و گاهی پیچیده باشند ولی در هر صورت نباید از بابت بروز این مشکل خیلی نگران باشید.
در زیر با عیب یابی ماشین ظرفشویی دلایلی که باعث روشن نشدن ماشین ظرفشویی میشوند را به شما معرفی میکنیم.
علت اول : در مسیر جریان ورودی برق به دستگاه مشکل وجود دارد.
بدون شک اولین مرحله از بررسی صحت و سلامت یک دستگاه الکتریکی بررسی مسیر جریان الکتریکی در دستگاه است.بررسی این موضوع چندان مشکل نیست ولی به دلیل موضوع مهم برق و مشکلات برق گرفتگی توصیه میشود در صورتی که از مسائل الکتریکی سر در نمیاورید ، کار را به یک متخصص بسپارید.
بررسی دوشاخه برق ماشین ظرفشویی و پریز برق اولین وساده ترین مراحل بررسی هستند که میتوانید توسط فازمتر این کار را انجام دهید.چک کنید که فیوز برق مربوط به اشپزخانه قطع یا اصطلاحا” نپریده باشد.
علت دوم : قفل درب یا میکروسوئیچ درب ماشین ظرفشویی مشکل دارد.
قفل درب و یا میکروسوئیچ درب سیستمی حفاظتی هستند که در درب ماشین های ظرفشویی تعبیه شده اند.این قطعات که بطور معمول در بالاترین قسمت درب و پشت پنل کنترلی دستگاه قرار میگیرند وظیفه دارند تا از بسته شدن درب برای شروع عملیات اطمینان حاصل کنند.در واقع میکروسوئیچ درب یک مرحله مهم در شروع کارکرد دستگاه است.در صورتی که درب دستگاه درست بسته نشده باشد تا این میکروسوئیچ فعال شود ، برق به دستگاه وارد نمیشود.در واقع این یک مرحله کترلی است که در صورت سلامت آن ، جریان برق به دستگاه وارد و دستگاه روشن میشود.
خرابی این قطعات را متخصصان ما هنگام عیب یابی ماشین ظرفشویی میتوانند تشخیص داده و آنرا تعویض نمایند.
علت سوم : تایمر یا کنترل الکتریکی ماشین ظرفشویی ایراد دارد.
تایمر ماشین ظرفشویی قطعه ای مهم در تنظیم برنامه شستشو در ماشین ظرفشویی است.خرابی کنترل الکترونیکی و یا تایمر باعث میشود دستگاه روشن نشود.شروع عملکرد شستشو در ماشین های ظرفشویی با تخلیه آب بجامانده از دفعات قبلی شستشو توسط پمپ تخلیه ، آغاز میگردد .در صورتی که در شروع کار دستگاه پمپ کار نکند دستگاه روشن نمیشود.
تایمر دستی ، برق موتور پمپ، شیر ورودی آب، مدار هیتر و پمپ تخلیه را تامین میکند تا در مراحل مختلف شستشو این قطعات شروع بکار کنند.تایمرها از یک سری پایانه های الکتریکی و موتور کوچک در درون یک محفظه تشکیل میشوند.
در کنترلر الکترونیکی اما از ریزپردازنده ها و رله های الکتریکی استفاده شده است.
هر دوی این قطعات ( تایمر و کنترل الکترونیکی) در پشت پنل در بالای درب قرار داده شده اند.
تعویض این قطعات به هنگام خرابی ، توسط متخصصان ما امکان پذیر است.لذا برای بررسی ، عیب یابی ماشین ظرفشویی در صورت نیاز تعویض این قطعات با ما تماس بگیرید.
علت چهارم: سوئیچ انتخابی یا سلکتور ماشین ظرفشویی معیوب است.
در ماشین های ظرفشویی از سلکتور یا سوئیچ انتخابی برای تعیین نوع برنامه و حالت های مختلف شستشو استفاده میشود.ای قطعه ممکن است در برخی دکمه ها دچار گیر کردن دکمه و یا خراب شدن آن شده باشد.خراب شدن و برنگشتن دکمه به حالت قبلی باعث میشود دستگاه روشن نشود.زیرا این قطعه به برد الکترونیکی متصل است و به نوعی اتصال در این دکمه رخ داده که دستگاه قادر به نادیده گرفتن ایراد یا رفع آن مشکل بصورت خودکار نیست.
برای تست سلامت آن نیز میتوانید از یک مولتی متر استفاده کرده و با دسترسی به پایه های سلکتور به کمک دفترچه راهنمای آن دستگاه ، پایه ها را تست کنید تا محل گیر کردن و یا خرابی را پیدا کنید.
گاها میتوان گیر کردن دکمه و یا تحت فشار بودن مکانیکی آنرا حل کرد ولی درصورتی که دکمه ها خراب شده باشند میبایست سلکتور را تعویض نمایید.
کارشناسان ما مشکل دستگاه شما را به سادگی تشخیص داده و بهترین تصمیم گیری را برای رفع مشکل دستگاه شما اتخاذ میکنند.هدف ما کاهش حداکثری هزینه های تحمیل شده به شماست.
برای رفع ایرادات دستگاه خود سفارشتان را ثبت و یا با ما تماس بگیرید.
علت پنجم: رله استارت موتور پمپ خراب شده است.
برخی مدلهای ماشینشویی از رله برای کمک به استارت موتور پمپ استفاده میکنند.این رله ها معمولا در کنار پمپ وصل میشوند و وظیفه دارند تا زمان شروع به کار موتور پمپ ، برق سیم پیچ استارت موتور را فراهم کنند.روشن نشدن دستگاه در صورتی که مدار الکتریکی خروجی از برد تا موتور چک شده باشد و سالم باشد ، میتواند خرابی رله را به ما نشان دهد.رله را میتوان تعویض کرد ولی توصیه میشود این کار را به متخصصان این زمینه بسپارید.
با ما تماس بگیرید تا شما را در این کار یاری کنیم.
علت ششم: خراب فیوز حرارتی مانع روشن شدن دستگاه شده است.
بر روی برد ماشین های ظرفشویی از یک فیوز حرارتی استفاده میشود تا مانع از داغ شدن و خرابی برد الکترونیکی به هنگام جریان کشیدن دستگاه شود.این فیوز در صورتی که خراب شود مسیر هدایت برق به برد را قطع میکند که در این صورت برد دستگاه کلا روشن نمیشود.
برای دسترسی و تست فیوز حرارتی باید درب دستگاه را از داخل باز کرد تا به برد الکترونیکی دست پیدا کرد.سیم های متصل به فیوز حرارتی را جدا کرده و با استفاده از یک مولتی متر رسانندگی یا سلامت فیوز را بررسی کنید.
توجه داشته باشید قبل از همه کارها حتما ماشین ظرفشویی را از برق جدا کنید و جنبه های احتیاط را کاملا رعایت کنید.
در صورتی که نیاز به متخصص در این زمینه داشتید با ما تماس بگیرید تا با اعزام کارشناس، و عیب یابی ماشین ظرفشویی تان ایراد دستگاه شما را برطرف کنیم.
علت هفتم: موتور درایو ماشین ظرفشویی خراب شده است.
موتور محرک ماشین ظرفشویی وظیفه چرخش آب برای عملیات شستشو را در دستگاه بر عهده دارد.برق یا نیرو محرکه موتور درایو توسط تایمر و یا کنترل الکتریکی و با کمک رله تامین میشود.اگر با وجود رسانایی برق توسط رله و تایمر همچنان دستگاه خاموش بماند ، نشان از ایراد و معیوب بودن موتور محرک دارد.معمولا صداهای ناهنجار از موتور میتواند شما را به خرابی موتور رهنمون کند.سیم پیچ موتور نیز که ممکن است خراب شود توسط متخصصان ما تست و بررسی میشود و در صورت امکان برای شما تعمیر و یا تعویض میشود.
عیب دو: ماشین ظرفشویی ظرف ها را تمیز نمیشوید.
بسیار اتفاق می افتد که شما با خیالی آسوده از عملکرد ماشین ظرفشویی تان ، ظروف کثیف را با حوصله در دستگاه می چینید و مثل همیشه با یک برنامه شستشو کار را به دستگاه واگذار میکنید.ولی پس از پایان عملیات شستشو با صحنه ای مواجه میشوید که ممکن است خاطر شما را مشوش و یا ناراحت کند.ماشین ظرفشویی اصلا ظروف را تمیز نشسته است و شما بدون هیچ اطلاعی از دلیل این موضوع ناچار به شستشوی تمامی آن ظروف بصورت دستی هستید.
در اینجا تمامی علت هایی که باعث میشوند تا ماشین ظرفشویی اصلی ترین وظیفه خود را به درستی انجام ندهد را به شما معرفی میکنیم.بسیاری از این دلایل فنی و بعبارتی به دنبال خرابی و یا کارکرد غیر صحیح قطعات داخلی ماشین ظرفشویی است که نیاز به متخصص این زمینه برای بررسی و برطرف کردن علت آنست.وبسیاری دیگر دلایل غیر فنی و به عبارتی نتیجه رعایت نکردن برخی موارد مراقبتی توسط خودتان است که به راحتی نیز قابل برطرف کردن میباشند.
با عیب یابی ماشین ظرفشویی بصورت صحیح، میتوان علت بروز مشکلات را پیداکرد.
علت اول: از مواد شوینده نامناسب استفاده شده است.
استفاده از مواد شوینده مناسب یکی از مهمترین موارد در تمیز شستن ظروف توسط ماشین ظرفشویی میباشد. در طول زمان و با توجه به نیاز مصرف کنندگاه شرکت های سازنده مواد شوینده در هر دوره نسل جدیدی از مواد شوینده را به بازار عرضه کردند. پودر ، ژل ، مایع جلادهنده( با نام های مایع کمک شستشو ، براق کننده و مایع آبکشی نیز شناخته میشوند) ، قرص ماشین ظرفشویی و نمک مخصوص ماشین ظرفشویی همگی مواد شوینده مورد استفاده در ماشین های ظرفشویی را تشکیل میدهند.در ادامه به معرفی مختصری از هر کدام از این مواد شوینده میپردازیم.
استفاده از مواد شوینده تقلبی ، بی کیفیت و تاریخ گذشته در ماشین ظرفشویی ، شستشوی خوبی را برای شما در پی نخواهد داشت و مطمئنا مجبور خواهید بود خودتان ظروف را دوباره بشویید.
بازار ایران نیز به دنبال بازار جهانی از اغلب برندهای معروف مواد شوینده در این حوزه ، بی بهره نبوده و میتوان به راحتی در همه کشور به این برند ها دست یافت.نام برترین برندهای موجود در بازار در حال حاضر برای شما نیز آشناست.برندهایی همچون:
فیری (fairy) – فینیش (finish) – پریل (prill) – کالیون (kalyon) – کلارو (claro) – کسکید (cascade) و کالگونایت (calgonit).
قرص ماشین ظرفشویی:
محبوبیت قرص های ماشین ظرفشویی نسبت به سایر شوینده ها بیشتر است.قرص های ماشین ظرفشویی در چندین مدل ساخته میشوند تا کاربر با توجه به نیاز خود هر یک را انتخاب و مصرف کند.قرص ها در مدلهای آنزیم دار یا بدون آنزیم، ساده و یا گچی که تنها شامل شوینده میباشند،و قرص های ژله ای یا چند کاره که علاوه بر ماده شوینده دارای نمک و حتی مایع جلادهنده نیز در ترکیب خود هستند، ساخته و به بازار عرضه شده اند.
در زمان بکاربردن قرص های چندکاره نیاز شما به استفاده از مایع جلادهنده رفع میشود ولی در هر صورت شما باید از نمک ظرفشویی در دستگاهتان استفاده کنید.
قرص های ماشین ظرفشویی انتخاب مناسبی برای برنامه های شستشوی کوتاه مدت و یا با دمای پایین نیستند.این قرصها در زمان کوتاه و یا دمای زیر 50 درجه سانتیگراد به خوبی حل نمی شوند.
پودر شوینده ماشین ظرفشویی
پودر های شوینده نیز مقبولیت خوبی در میان مصرف کنندگان دارند.البته همراه استفاده از پودر باید نمک مخصوص و نیز مایع جلادهنده را برای شستشوی بهتر ظروف استفاده کنید.استفاده از پودر در زبرنامه های شستشو با دمای پایین توصیه نمیشود زیرا به دلیل حل نشدن مناسب پودر ، بر روی ظرف رسوب و لکه ابری شکل وسفیدک تشکیل میشود که مسلما مورد پسند شما نمیباشد.
ژل مخصوص ماشین ظرفشویی
ژل های ظرفشویی نسبت به پودرهای شوینده با استقبال بیشتری در بین مصرف کنندگان مواجه شده اند.زیرا در شستشو با ژل ها مشکل حل نشدن در دمای پایین و رسوب گذاشتن بر روی ظرف وجود ندارد. این ژل ها را به دو صورت انزیم دار و بدون آنزیم در بازار موجودند. در استفاده از ژل ها نیز نیاز به نمک مخصوص ماشین ظرفشویی و همچنین مایع جلادهنده همچنان پایدار است و نباید بدون استفاده از نمک مخصوص ماشین ظرفشویی حداقل ، شستشو را انجام داد.
مایع جلادهنده(براق کننده) ماشین ظرفشویی
مایع جلادهنده یا براق کننده ، مایعی است که به کمک مواد شوینده میاید تا تجربه بهتری از شستشو توسط ماشین ظرفشویی نصیب شما بشود.برای این مایع محفظه ای جاگانه در روی درب و کنار محفظه مواد شوینده قرار گرفته است و دلیل این امر اینست که این مایع در سیکل اخر شستشو یا همان آبگیری به کمک ماشین ظرفشویی میاید.مایع جلادهنده باعث میشود علاوه بر اینکه ظروف تمیز شسته شوند و اثر لکه بر روی آنها بجا نماند ، بلکه به خشک کردن هرچه بهتر و سریعتر ظروف نیز کمک میکنند.استفاده کم از این مایع تاثیر خود را با تمیز نبودن ظروف در پایان شستشو نشان میدهد.همچنین استفاده بیش از حد نیز باعث میشود دستگاه کف بیشتری تولید کند و باز سیکل شسشتشو بخوبی صورت نگیرد.
نمک مخصوص ماشین ظرفشویی
نمک مخصوص ماشین ظرفشویی را بی شک باید یک عضو غیر قابل جدا از شستشو در ماشین ظرفشویی نام برد.نمک های مخصوص ماشین ظرفشویی به کاهش سختی آب و بالابردن کیفیت شستشو وهمچنین جلوگیری از رسوب و سفیدک زدن ظروف و حتی خود دستگاه مکم شایانی میکنند.بدون استفاده از نمک مخصوص به علت سخت بودن آب مصرفی در غالب نقاط کشور ، شستشو به خوبی صورت نمیگیرد زیرا مواد شوینده نمیتوانند تاثیر مناسب را بر شستشو بگذارند.همچنین گرم کردن آب نیز با مشکل مواجه میشود که این خود در شستشو بسیار تاثیرگذار است.
نمک ماشین ظرفشویی در پنج دقیقه آخر شستشو به کمک رزین های دستگاه میایند تا با احیای رزین ها مملو از عوامل سختی زای آب ، آنرا برای دفعات بعدی شستشو آماده کند . سازندگان نیز به منظور حفظ سلامت دستگاه( جلوگیری از تشکیل رسوب بر قطعات داخلی درگیر با آب) و همچنین کیفیت بهتر شستشو ، بر روی نمایشگر ماشین ظرفشویی قسمت خاصی را به نشان دادن وجود نمک در دستگاه اختصاص داده اند تا با کم شدن مقدار آن در دستگاه ، شما متوجه شوید و با شارژ آن سلامت دستگاه و ظروف خود را تضمین کنید.
علت دوم: تنظیمات ماشین ظرفشویی به درستی انتخاب نشده اند.
تنظیمات برنامه شستشو از عوامل مهم در کیفیت شستشوی ماشین ظرفشویی محسوب میشود.این تنظیمات شامل: انتخاب میزان سختی آب با توجه به سختی آب منطقه ایی که زندگی میکنید، انتخاب برنامه شستشوی متناسب با کثیفی ظروف و نهایتا تعیین میزان دمای آب است که در پاک کردن چربی و لکه ها از سطح ظروف بسیار اهمیت دارد.با تنظیم درست این پارامترها میتوانید همیشه از کیفیت شستشوی مطلوبی بهره ببرید.
علت سوم:چینش ظروف در سبد ماشین ظرفشویی درست انجم نشده است.
یک موضوع که خیلی از مصرف کنندگان آنرا با کمی بی دقتی و بی حوصلگی انجام میدهند ، چینش صحیح ظروف داخل ماشین ظرفشویی است.این کار باعث میشود تا آبرسانی و پخش ماده شوینده روی تمام سطح ظروف به درستی انجام نشود و بنابراین شستشویی مناسب صورت نگیرد.
لذا باید با طرز صحیح چینش ظروف در سبد ماشین ظرفشویی آشنا بشوید.دانستن این موضوع که کدام ظروف با توجه به مقدار کثیفی را در سبد های بالایی قراردهید و کدام را در پایین.
جنس ظروفی که نباید در ماشین ظرفشوییی قراردهید زیرا به واسطه آب گرم و محیط داغ داخل ماشین و در مجاورت با سایر ظروف دچار آسیب دیدگی میشوند. تعداد ظروف به طوری که ظروف خیلی بهم نزدیک نشوند و یا حتی نحوه قرار دادن در سبد بطوری که مانع از چرخش بازوهای آب فشان نشوند زیرا این کار علاوه بر ممانعت از تمیز شدن ظروف ممکن است باعث صدمه به بازو و یا سایر ظروف شود
علت چهارم: نازل بازوهای شستشو انسداد پیدا کرده اند.
گاهی دلیل تمیز نشستن ظروف توسط ماشین ظرفشویی به دلیل گرفتگی یا انسداد سوراخ ها یا همان نازل های بازوهای شستشو میباشد.بازوهای آب فشان توسط فشار آب پشت نازل های خود به دلیل کوچک بودن این نازل ها تحت فشار قرار گرفته و با چرخش موجب رساندن آب به تمام قسمتهای درونی ماشین ظرفشویی میشوند.این سوراخ ها توسط : رسوبات آب ، تکه های غذا و یا سیر قطهات ریز دچار گرفتگی میشوند که یا بصورت کاملا کیپ شده و یا باعث کاهش فشار آب خروجی میشوند.در این صورت کیفیت شستشو در ماشین ظرفشویی به دلیل کاهش آب رسانی درست به ظروف حین شستشو پایین می آید.
برای برطرف کردن این گرفتگی ها میتوانید با در آوردن بازوها به کمک دفترچه راهنمای ماشین ظرفشویی و استفاده از یک سنجاق یا سوزن ، رسوبات و مواد گیر کرده در سوراخ ها را دراورده یا با شل کردن و کشیدن توسط جاروبرقی آنها را از بازوها برطرف کنید.
علت پنجم : فیلتر تخلیه ماشین ظرفشویی کثیف است.
یکی دیگر از دلایل تمیر نشستن ظروف توسط ماشین ظرفشویی به کثیف بودن فیلتر تخلیه بر میگردد.
در ماشین های ظرفشویی از دو تیکه فیلتر بزرگ و کوچک که در کف دستگاه قرار میگیرند برای جلوگیری از ورود تکه های غذا و مواد دیگر به درون پمپ تخلیه استفاده میشود.
در گذر زمان تکه های غذا و میوه ها و سایر مواد غذایی حفرات و شبکه های فیلترهای تخلیه را گرفته و مانع از خروج شدن آب های کثیف حاصل از شستشوی ظروف میشوند.این کار باعث کثیفی و کاهش راندمان و در نتیجه پایین آمدن کیفیت شستشو در ظروف میشوند.
فیلتر ها را بعد از هر چند بار استفاده از ماشین ظرفشویی میتوانید به راحتی جدا کرده و با آب و صابون و یک فرچه تمییز کنید و دوباره در محل خود قرار دهید.
معمولا با چرخاندن فیلتر در جهت عقربه های ساعت و بالاکشیدن آن ها میتوانید از کف دستگاه جدا کرده و برای بستن مجدد نیز کافیست عکس این عمل را انجام دهید.
مواردی که در بالا ذکر شده اند همگی مواردی غیر فنی و ساده هستند که شما خود به راحتی میتوانید با رعایت و انجام دادن آنها ، کیفیت شستشوی دستگاهتان را بالا نگه دارید.در ادامه مواردی را که ذکر میکنیم همگی فنی هستند و توصیه میشود این موارد را به کارشناسان ما بسپارید تا با خیالی راحت ، سلامت دستگاهتان را بازیابید.
علت ششم: شیر برقی دستگاه ایراد دارد.
در صورتی که شیر برقی ماشین ظرفشویی ایراد داشته باشد و بصورت صحیح کار نکند ، آب ورودی به دستگاه کم خواهد بود.با کم شدن آب دستگاه عملیات شستشو بدرستی صورت نمیگیرد.
لذا برای برطرف کردن این مشکل ، نیاز به کمک متخصصان ما برای عیب یابی ماشین ظرفشویی ، تست و در صورت لزوم تعویض شیر برقی دستگاه دارید . با تماس با مجموعه ما در سریعترین زمان ممکن متخصصان به محل شما اعزام میشوند.
علت هفتم: سیستم پمپ آب ماشین ظرفشویی مشکل دارد.
سیستم پمپ آب یا همان واتر پمپ وظیفه دارد تا با فشار، آب را به درون بازوهای آب فشان تزریق کند و بازوها با چرخش ، آب را به سراسر ظروف در دستگاه برسانند.
در صورتی که پمپ گردش آب یا قطعات آن شامل پروانه و در برخی مدلها تسمه در ارتباط با موتور معیوب باشند ، میتواند در فرایند شستشو اختلال ایجاد کنند.بررسی و تست سلامت پمپ را باید متخصصان انجام دهند.ولی در برخی موارد میتوان از صدای کارکرد پمپ متوجه شد که آیا پمپ دستگاه کار میکند یا خیر.شکستن پروانه و پاره شدن تسمه نیز عملکرد پمپ را مختل میکنند.
رسیدن جریان برق به پمپ توسط برد نیز مرحله ایست که در ابتدا توسط متخصص چک میشود.
علت هشتم: بازوهای آبفشان ماشین ظرفشویی خراب شده اند.
اگر بازوهای آب پاش یا آبفشان دستگاه دچار شکستگیی یا هرگونه اختلال در چرخش و اسپری آب بر روی ظروف شده باشند ، دستگاه نمیتواند شستشوی ظروف را به خوبی انجام دهد.لذا برای رفع این مشکل نیاز است بازوی آب فشان را چک کرده و در صورت نیاز با نمونه مشابه و سالم تعویض کرد.هنگام عیب یابی ماشین ظرفشویی این موضوع به راحتی قابل تشخیص است.
علت نهم: ترموستات یا المنت حرارتی دستگاه معیوب است.
در ماشین های ظرفشویی از دو قطعه برای کنترل و بالابردن دمای آب استفاده میشود.تموستات یا ترموفیوز و المنت حرارتی.
خرابی در هرکدام از این دو قطعه باعث میشود آب به اندازه کافی و مناسب جهت برنامه شستشوی انتخاب شده گرم نشود . لذا آثار لکه و پاک نشدن چربی ها به خاطر شستشوی ناقص بر روی ظروف باقی میماند.تعویض هر کدام از این قطعات نیاز به تخصص دارد که پیشنهاد میکنیم برای انجام خدمات تعمیر و تعویض قطعات ماشین ظرفشویی تان با ما تماس بگیرید تا با اعزام کارشناس مشکل دستگاه شما را در محل برطرف نماییم.
علت دهم: برد کنترل دستگاه خراب است.
این مورد آخرین دلیل از عواملی است که سبب میشود ماشین ظرفشویی ، ظروف را درست نشوید.
برد دستگاه با دستورات خود موجب پخش به موقع مواد شوینده ، گرم شدن المنت حرارتی ، دستور به پمپ و واترپمپ جهت تخلیه ویا پخش آب میشود که اختلال در عملکرد برد مساوی است با اختلال در اجرای هرکدام از مراحل شستشو و نتیجتا” شستشوی بی کیفیت ظروف در ماشین ظرفشویی.
این مورد را باید پس از بررسی تمامی موارد گفته شده ، بررسی کرد مگر اینکه متخصص از ابتدا هنگام عیب یابی ماشین ظرفشویی بر سوخته شدن برد یقین پیدا کند .
عیب سه: ماشین ظرفشویی آبگیری نمیکند و یا آبگیری را متوقف نمیکند.
آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی عیب دیگری است که ممکن است برای ماشین ما هم پیش بیاید . بنابراین بهتر است با دانستن دلایل بروز این مشکل در دستگاهتان آشنا شوید.تمامی عیوب لوازم خانگی صرفا به دلیل خرابی قطعات به وجود نمی آیند.
گاها برخی از این مشکلات به دلیل عدم رعایت مسائل مربوط به استفاده و نگهداری از آن لوازم پیش میایند که اتفاقا برطرف کردن آنها بسیار ساده و پیش پا افتاده است.لذا دانستن عوامل بروز هر مشکلی در لوازم خانگی به شما کمک میکند تا با کمترین نگرانی نسبت به رفع آنها اقدام کنید. حتی در تعداد بالایی از موارد خودتان میتوانید اقدام به برطرف کردن مشکل یا ایراد دستگاه کنید.
حال به معرفی دلایل آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی میپردازیم.
علت اول: شیلنگ و یا شیر تامین آب ماشین ظرفشویی ایراد دارد.
در بیشتر آشپزخانه ها ماشین های ظرفشویی را در کابینت مجاور سینک ظرفشویی آشپزخانه قرار میدهند.شیلنگ تامین آب ماشین ظرفشویی را معمولا بطور توافقی شرکت های سازنده با رنگ آبی میسازند. این شیلنگ توسط شیری که کنترل ورود آب به شیلنگ و دستگاه را بر عهده دارد ، به قسمت پایینی و پشت ماشین ظرفشویی وصل میشود.( ممکن است تکنیسین نصب هنگام راه اندازی محل تامین آب را جای دیگری از آشپزخانه در نظر گرفته باشد) .این شیلنگ و شیر وظیفه کنترل آب ورودی از لوله کشی ساختمان به دستگاهتان را برعهده دارند.
بررسی کنید که شیر نامبرده باز باشد، شیلنگ تامین آب پیچ و تاب نخورده و یا دچار پارگی نشده باشد و همچنین توسط چیزی مسدود نشده باشد.
فشار آب نباید خیلی کم باشد زیرا شیر برقی برای انجام وظیفه آبگیری دستگاه به یک حداقل فشار در پشت ورودی های خود نیاز دارد.
هنگام عیب یابی ماشین ظرفشویی موارد بالا را حتما در نظر داشته باشید.
علت دوم: شیر برقی ماشین ظرفشویی دچار مشکل شده است.
اگر پس از بررسی شیر و شیلنگ تامین آب از سلامت و صحت کارکرد آنها مطمئن شدید، بهتر است به سراغ گزینه بعدی یعنی همان شیر برقی دستگاه بروید.
شیر برقی را معمولا شرکت های سازنده در قسمت پشتی پنل پایین دستگاه قرار میدهند.لذا راه دسترسی به آن باز کردن پنل قرارگرفته روی درب جلویی و سپس پنل پایینی دستگاه است.
شیر برقی را میتوان توسط دو شیلنگ که بآن متصل شده به راحتی تشخیص داد.یکی از این دو شیلنگ اب را به شیر برقی وارد میکند و شیلنگ بعدی آب را به محفظه شستشو ماشین ظرفشویی میرساند.به شیر برقی دو سیم برق نیز وصل است.
شیر برقی توسط شناور ( در مدلهای جدید سنسور هیدرواستات) و تایمر ( در مدلهای جدید برد الکتریکی) کنترل میشود.
برای بررسی ابتدا متخصصان وجود برق در شیربرقی و فعال بودن آن را بررسی میکنند.وجود جریان برق توسط مولتی متر از طریق چک کردن جریان در سلنوئیدهای بالای شیربرقی انجام میشود.گاها در مرحله آبگیری شیر برقی دارای جریان برق است و سیم کشی نیز مشکلی ندارد، ولی همچنان دستگاه آبگیری را انجام نمیدهد.
در این مورد خود شیر برقی مشکل دارد و باید تعویض شود.ولی اگر شیر برقی جریان برق را برای انجام کار خود ندارد ، باید از سلامت قطعات فرمان دهنده یعنی هیدروستات و بردالکتریکی اطمینان حاصل کنید.
موردی که هنگام بررسی شیلنگ تامین آب دستگاه باید بدانید وجود فیلتر پلاستیکی کوچکی است که در محل اتصال شیلنگ آب به شیربرقی دستگاه است که باید آنرا نیز چک کنید و هر چند ماه یکبار آنرا نیز تمیز کنید.
علت سوم: شناور و سوئیچ شناور ماشین (هیدروستات) ظرفشویی خراب است.
در کف ماشین های ظرفشویی قدیمی قطعه ای گنبدی شکل قرار داشت که به آن شناور میگویند.شناور وظیفه دارد تا با بالا آمدن آب در کف ماشین ظرفشویی ، آن نیز بالا آمده و با وصل کردن سوئیچ شناوری که در زیر آن قرار دارد ، فرمان قطع برق به شیر برقی را بدهد و از ورود آب بیشتر به دستگاه جلوگیری کند.این شناور میتواند به دلیل آشغال ، باقیمانده مواد غذایی و یا املاح سخت شده آب در بالا گیر کرده باشد و نتواند بطور خودکار پایین بیاید.
این قطعه در ماشین های ظرفشویی جدید جای خود را به سنسوری به نام هیدروستات داده که همان وظیفه را البته با روندی تقریبا متفاوت انجام میدهد، داده است.خرابی هیدروستات را کارشناسان ما تشخیص میدهند و در صورتی که نیاز به تعویض داشته باشد آنرا برای شما تعویض میکنند.
علت چهارم: سوئیچ قفل درب ماشین ظرفشویی معیوب است.
ماشین های ظرفشویی از یک سیستم ایمنی برای کنترل کارکرد دستگاه استفاده میکنند. یکی از قسمتهای این سیستم ، سوئیچ قفل درب دستگاه است. در ماشین ظرفشویی از این سنسور برای تشخیص بسته بودن درب ماشین استفاده میشود تا در صورتی که درب بسته نشده بود ، عملکرد دستگاه متوقف و یا شروع نشود.
در صورتی که این قطعه خراب باشد ممکن است دستگاه بسته شدن درب را تشخیص ندهد و در نتیجه اجازه شروع آبگیری به ماشین ظرفشویی ندهد.
محل این سوئیچ در پشت درب دستگاه (پنل داخلی) قرار دارد و با استفاده از مولتی متر میتوان از سلامت آن مطلع شد. تعویض این قطعه در صورت خرابی نیز به راحتی مشکل آبگیری ماشین ظرفشویی را برطرف میکند.
متخصصان آوین فیکس با عیب یابی ماشین ظرفشویی شما و بر طرف نمون عیب ف خیالتان را آسوده میکنند.
علت پنجم: تایمر یا برد الکتریکی دستگاه خراب است.
تایمر یا همان برد الکتریکی (در مدلهای جدید ماشین ظرفشویی ) وظیفه اصلی را در دستگاه بر عهده دارد. وظیفه آن هماهنگی و اجرای دستورات برای کار کردن و یا اتمام کار هر قطعه در زمان مشخص در سیکل شستشو است. درصورت خرابی این قطعه ، سایر قطعات با وجود سلامت هیچ کارکردی نخواهند داشت . زیرا فرمان کارکرد و برقراری جریان برق آنها با دستور این بخش صادر میشود.
این قطعه را معمولا در آخرین مورد برای عیب یابی ماشین ظرفشویی و پیداکردن علت آبگیری نکردن دستگاه بررسی میکنند. در صورتی که تمامی قطعات سالم و برد دچار مشکل شده بود نیاز به تعویض این قطعه است. در برخی مراکز تعمیرات برد، بردهای ماشین ظرفشویی را نیز تعمیر میکنند که توصیه ما به تعویض آن است.
موارد نادر دیگری نیز میتواند باعث جلوگیری از آبگیری دستگاه شود . انسداد مسیر آب پمپ و در برخی مدلها که دارای سیستم ضد نشت هستند از این موارد است. اختلال در این سیستم یا عملکرد که طی آن برق شیر برقی ، قطع و از ورود آب به دستگاه جلوگیری میشود.
چرا آبگیری ماشین ظرفشویی متوقف نمی شود؟
گاهی مشکل در خلاف آنچه تا بحال گفتیم ، است. در این حالت آبگیری ماشین ظرفشویی متوقف نمیشود و کاربر را دچار مشکل میشود.این مشکل به دلیل خرابی یکی از سه قطعه زیر است.
- شیر ورودی آب
- شناور و سوئیچ شناور(هیدرواستات)
- برد الکترونیکی
عیب چهار: ماشین ظرفشویی آب را تخلیه نمی کند و آب در آن جمع میشود.
ماشین های ظرفشویی گاهی دچار مشکلاتی میشوند که پیداکردن علت آن کمی مشکل است. یکی از این مشکلات جمع شدن آب در دستگاه و تخلیه نشدن آنست ، که ممکن است هنگام باز کردن درب آب از آن خارج شود و محیط آشپزخانه را کثیف کند.
در این قسمت دلایلی که باعث بروز این مشکل میشود را برایتان تشریح میکنیم . با عیب یابی ماشین ظرفشویی به علت عدم تخلیه دستگاهتان پی برده و آنرا رفع میکنید.
شبیه تمام عیوب دیگر ماشین ظرفشویی ، این ایراد نیز میتواند به دو صورت برطرف گردد.
- حالت اول توسط خودتان است که با بررسی مواردی که ذکر میشود ،و بدون نیاز به دانش فنی خاصی، مشکل را برطرف میکند
- حالت دوم توسط کارشناس و متخصصان این زمینه است که دانش تخصصی و تجربه کافی را در این زمینه دارند . بیشتر این موارد به دلیل خرابی های فنی و مکانیکی است.
علت اول: لوله فاضلاب ساختمان مسدود شده است.
این امکان وجود دارد که دلیل عدم تخلیه آب ، خود دستگاه نباشد و مسیر تخلیه فاضلاب عامل اصلی این موضوع باشد. در صورتی که مسیر فاضلاب ساختمان مسدود شده بود میتوانید مشکل را از طریق لوله کش و یا افراد متخصص در زمینه رفع انسداد لوله ، برطرف کنید.
علت دوم: شیلنگ تخلیه مانع خروج آب شده است.
شیلنگ یا لوله تخلیه را میتوانید در پشت دستگاه مشاهده کنید. این شیلنگ از یک سمت به پمپ تخلیه و از سمت دیگر به سینک ظرفشویی و لوله فاضلاب ساختمان متصل شده است. گاهی ایراد عدم تخلیه آب توسط ماشین ظرفشویی از این شیلنگ میباشد که با بررسی میتوانید به راحتی آنرا رفع کنید.برای این کار:
- چک کنید به غیر از حلقه شیلنگ که به جهت حالت سیفون و جلوگیری از بازگشت فاضلاب به دستگاه ، وجود دارد. هیچ گونه پیچ و خم اضافی مانع خروج آب از طریق شیلنگ در مسیر شیلنگ تا فاضلاب ایجاد نشده باشد.
- مطمئن شوید شیلنگ در هنگام نصب دستگاه طبق استاندارد های گفته شده در دفترچه راهنما نصب شده باشد. ( از نظر ارتفاع،قرارگیری صحیح در لوله فاضلاب، اتصال مطمئن به بدنه و …) مورد را بررسی کنید.
- بررسی کنید که شیلنگ توسط جسمی مسدود نشده باشد . با درآوردن شیلنگ از دستگاه و چک کردن از این بابت مطمئن شوید.
اگر نیاز به تعویض شیلنگ ضروری بود خودتان با تهیه و نصب صحیح میتوانید مشکل دستگاهتان را برطرف کنید.
علت سوم: فیلتر تخلیه ماشین ظرفشویی کثیف است.
برای جلوگیری از ورود پسماند مواد غذایی و خرده ریز های تنقلات و سایر آشغال ها به درون پمپ تخلیه و شیلنگ تخلیه از یک فیلتر استوانه ای که غالبا از جنس پلاستیک و شبکه مشبک فلزی هستند در کف دستگاه استفاده میکنند.این فیلتر ها گاها توسط فیلتر استوانه ای دیگری پوشش داده میشود تا مواد غذایی درشت تر را از آب جدا کند.تمیز نکردن گاه به گاه خود این فیلتر ها به دلیل تجمع زیاد پسمانده های مواد غذایی که سبب بلوک شدن یا همان مسدود شدن فیلتر میشود خود عاملی برای جلوگیری از تخلیه آب ماشین ظرفشویی میشود.
بعد از عیب یابی ماشین ظرفشویی میتوانید نسبت به سرویس فیلتر اقدام کنید.
این فیلتر ها را میتوانید به راحتی با چرخاندن در خلاف عقربه های ساعت از جای خود درآورید و آنرا تمیز کنید.قسمتی را که فیلتر در آن جا میگیرد را نیز چک کنید تا چیزی در آن گیر نکرده باشد.
علت چهارم: پمپ تخلیه درست کار نمیکند یا خراب شده است.
پمپ تخلیه را در زیر ماشین ظرفشویی و پشت پنل آن قرار میدهند.این قطعه به همراه سایر متعلقات مکانیکی و الکتریکی خود با هدف تخلیه آب کثیف حاصل از شستشو در کف ماشین تعبیه شده است که به کمک حرکت پروانه ها و با فشار ، آب را از مسیر شیلنگ تخلیه به فاضلاب وارد میکند.
بدیهی است اگر مسیر تخلیه را تا فاضلاب چک کرده باشیم و مسدود نباشد ، عملکرد پمپ ما مورد شک قرار میگیرد.بررسی فنی و مکانیکی این قطعه کاری تخصصی است که باید توسط متخصص تعمیرات انجام پذیرد.لذا برای حل موضوع گفته شده با ما تماس بگیرید.کارشناسان ما با عیب یابی ماشین ظرفشویی و تحلیل مشکل شما ، نیاز به تعمیر و یا تعویض پمپ را به شما اعلام میدارند.
علت پنجم: برد الکترونیک ماشین ظرفشویی خراب شده است.
برد الکترونیکی بی شک از مهمتری قطعات مورد استفاده در ماشین ظرفشویی است.این قطعه با ارسال فرمان به سایر قطعات در زمان اجرای برنامه های شستشو ، و اتصال جریان الکترکی آنها ،هر کدام را بکار می اندازد و در زمان لازم نیز فرمان قطع یا پایان کار آنها را صادر میکند.
در صورتی که بررسی سایر موارد شما را به دلیل عدم تخلیه ماشین ظرفشویی نرساند، تنها قطعه باقیمانده همین برد الکترونیکی است که تعمیر و یا تعویض آن را کارشناسان تشخیص میدهند.
برای عیب یابی ماشین ظرفشویی تان و تعمیر و یا تعویض برد الکترونیکی آن با ما تماس بگیرید.
علت جمع شدن آب در ماشین ظرفشویی خاموش چیست؟
در برخی موارد پس از پایان سیکل شستشو و حتی گاهی بعد از خاموش بودن دستگاه مقداری آب درون دستگاه جمع شده است.مقدار کم این آب طبیعی است و نگران کننده نیست .ولی در صورتی که حجم این مقدار آب بیشتر شود نشان از وجود مشکل در یکی از سیستم های تخلیه و یا تامین آب دستگاه است.
در واقع آبی که ممکن است در دستگاه جمع شود دو حالت دارد: یا آب کتیف است و یا آب تمیز.
اگر آب کثیف باشد نشان از وجود مشکل در سیستم تخلیه است . ولی اگر آب تمیز باشد نشان از وجود خرابی در سیستم تامین آب و ورودی های آب به دستگاه است.لذا در صورت وجود هر کدام از این دو نوع آب باید قطعات و مسیر ورود و یا خروج کنترل شوند.
اگر دستگاه شما در اواسط سیکل شستشو خاموش شود ، مقداری آب به دلیل تمام نشدن برنامه شستشو در درون دستگاه باقی میماند.
برای تخلیه این آب دوباره دستگاه را در یک برنامه شستشو روشن کنید تا آب باقیمانده تخلیه شود.اگر آب همچنان تخلیه نشد با ما تماس بگیرید تا با اعزام متخصص مشکل دستگاه شما را رفع کنیم.
عیب پنج: ماشین ظرفشویی ظروف را خشک نمیکند.
ماشین ظرفشویی محصولی است که به بانوان کمک بسیار شایانی میکند، زیرا یکی از زمانبرترین فعالیت ها در منزل شستشوی ظروف و خشک کردن آنهاست.این امر با وجود ماشین ظرفشویی بسیار ساده و سریع گردیده و کافیست ظروف را درون سبد ماشین ظرفشویی بچینید و با انتخاب یک برنامه شستشو کار را به دستگاهتان بسپارید.بعد از پایان شستشو به راحتی میتوانید ظروف را در کابینت های خود قرار دهید و خیالتان از بابت نداشتن ظرف کثیف راحت شود.
حال اگر در یکی از این فرایند های شستشو و خشک کردن مشکلی پیش بیاید ممکن است کمی باعث نگرانی و ناراحتی شما شود.خشک نشدن ظروف و حتی باقیماندن آثار لکه قطرات بر روی ظروف باعث میشود که شما مجبور شوید ظروفتان را دستمال بکشید و این یک کار زمانبر است.
در اینجا 8 دلیلی که باعث میشود ماشین ظرفشویی ظروف را خشک نکند به شما معرفی میکنیم .تا با رفع آن دستگاهتان را به حالت نرمال برگردانید و از رنج شستن ظروف توسط دست رهایی یابید.
علت اول : تنظیمات ماشین ظرفشویی درست انتخاب نشده است.
ماشین های ظرفشویی برنامه های متفاوتی برای شستشوی ظروف دارند که برخی از این برنامه ها ، مرحله خشک کردن را در سیکل کاری خود ندارند.برنامه هایی مانند QuicK , PreWash فاقد مرحله خشک کردن هستند.
برای حل این مورد ، دستگاهتان را از این برنامه ها خارج کنید تا عملیات خشک کردن در پایان مراحل شستشوی ظروفتان انجام شود.
علت دوم : از مایع جلادهنده (کمک شستشو) استفاده نشده است.
مایع جلادهنده یا همان مایع کمک شستشو همان گونه که از نامش پیداست مایعی است برای جلادادن وبراق نمودن ظروف در سیکل شستشو ماشین ظرفشویی.این مایع با تاثیر بر نیروی کشش سطحی آب ، آنرا کاهش داده و باعث میشود بجای تشکیل قطره بر روی سطح ظروف ، آب بصورت لایه بسیار نازکی بر روی سطح ظرف جریان یابد.لذا هنکام مرحله خشک کردن ، این لایه نازک بسیار راحت تر تبخیر شده و اثری از وجود قطرات یا لکه ی آب بر روی ظرف باقی نم یماند .در نتیجه عملیات خشک کردن کامل صورت گرفته و ظروف هنگام پایان شستشو براق و بسیار تمیز جلوه میدهند.
اگر ظروف در ماشین ظرفشویی تان خشک نمی شود چک کنید که مسیر مایع جلادهنده در دستگاه مسدود نباشد . همیشه از مقدار مناسبی از این مایع در دستگاهتان استفاده کنید.
عیب یابی ماشین ظرفشویی در این موارد معمولا بسیار ساده است.
علت سوم : قبل از اتمام کامل کار دستگاه ظروف را خالی کرده اید.
گاها برخی قبل از اتمام کامل برنامه شستشو و در چند دقیقه آخر دستگاه را به علت عجله ای که دارند خاموش کرده و ظروف را خارج میکنند.
تمام نشدن سیکل خشک کردن که آخرین مرحله شستشو است باعث میشود که ظروف مرطوب بمانند . لذا بعد از خشک شدن در بیرون آثار لکه بر روی ظرف باقی میماند.
توصیه میشود عجله نکنید و بگذارید سیکل شستشو کامل به پایان برسد.
علت چهارم: پمپ هیتر ماشین ظرفشویی خراب شده است.
هیت پمپ در ماشین ظرفشویی از دوبخش الکتریکی و مکانیکی تشکیل شده است.بخش الکتریکی یا همان المنت ، وظیفه گرم کردن آب و هوا را در ماشین ظرفشویی برعهده دارد. بخش مکانیکی چرخش هوا گرم و انتقال گرمای تولید شده را درون کابین ماشین ظرفشویی عهده دار است .هیت پمپ باعث گرم شدن آب در حین پاشش نیز میشود.
در صورتی که این قطعه معیوب شود و هر کدام از دو بخش مکانیکی یا الکتریکی آن ایراد پیدا کند ، نیاز به تعمیر و در بیشتر موارد تعویض این قطعه ضروری است.
توجه نمایید که این قطعه بسیار حساس است و دانش تخصصی برای بررسی و تعمیر آن لازم است.لذا تاکید میکنیم هرگز خودتان اقدم به تعویض و یا تعمیر این قطعه نکنید و کار را به متخصصان ما در آوین فیکس واگذار کنید.
متخصصان ما با عیب یابی ماشین ظرفشویی شما و تعمیر اصولی آن ، مشکل دستگاه را به سرعت برطرف میکنند.
علت پنجم: ترموستات ماشین ظرفشویی درست عمل نمیکند.
ترموستات یک قطعه ایمنی است که به ماشین ظرفشویی کمک میکند تا دمای داخل دستگاه بیش از حد مجاز بالا نرود.در صورتی که این قطعه خراب شده باشد ، ماشین ظرفشویی قبل از پایان مرحله خشک شدن ، المنت را خاموش میکند و از تولید هوای گرم جهت خشک شدن ظروف جلوگیری میکند.بدین ترتیب عملیات خشک کردن به درستی صورت نمیپذیرد.
برای رفع این ایراد توصیه ما بر اینست تا این قطعه را تعویض نمایید.این قطعه یک سنسور است و ممکن است تشخیص دمای مناسب توسط آن پایین آمده باشد که به معنی عدم کارایی مناسب قطعه است.
برای تعویض این قطعه نیاز به متخصص دارید.
با مجموعه ما تماس بگیرید تا مشکل دستگاه شما را رفع کنیم.
علت ششم: دریچه هوای ماشین ظرفشویی خراب است.
در بسیاری از ماشین های ظرفشویی دریچه ای تعبیه گردیده ،به جهت خروج هوای گرم و مرطوب حاصل از شستشو با آب داغ که به آن دریچه هوای ماشین ظرفشویی میگویند.در صورتی که این دریچه به خوبی باز نگردد و هوای گرم خارج نشود ، رطوبت بر روی ظروف باقی خواهد ماند.این یکی از شایعترین دلایل خشک نشدن ظروف در ماشین های ظرفشویی است.
در رفع این ایراد نیز میتوانید با ما تماس بگیرید تا یه شما کمک کنیم تا مشکل خشک نشدن ظروف در دستگاهتان را برطرف نمایید.
علت هفتم: موتور فن دریچه هوا دچار ایراد شده است.
در برخی ماشین های ظرفشویی از یک فن برای تسهیل در چرخش هوای گرم و خروج آن از ماشین ظرفشویی کمک گرفته اند .در صورتی که این فن نیز کار نکند رطوبت دستگاه خارج نمیشود.
مشکل را باید با بررسی وجود جریان برق در موتور فن و یا بررسی مشکل مکانیکی فن( نچرخیدن راحت پروانه ها) دنبال کرد و در صورت خرابی آنرا تعمیر و یا در صورت نیاز تعویض کرد.
بررسی و تعمیر یا تعویض این قطعه نیز کاری فنی است که در زمره تخصص های کارشناسان ما می باشد.با ما تماس بگیرید.در سریعترین زمان ممکن به محل شما مراجعه و مشکل دستگاه شما را برطرف میکنیم.
چند توصیه برای بهبود فرایند خشک شدن ظروف در ماشین ظرفشویی:
- بعد از پایان کار ماشین ظرفشویی درب آنرا چند سانتی متر باز کنید تا هوای گرم و رطوبت باقی مانده خارج شود
- هنگام بیرون آوردن ظروف از دستگاه ، ابتدا طبقه پایین را خالی کنید.ممکن است در ظروف مقعر مانند کاسه یا فنجان مقداری اب باقی مانده باشد که بر روی ظروف پایین بریزد و انها را خیس کند.
- از مایع جلادهنده با کیفیت استفاده کنید.
- هنگام تنظیمات برنامه های شستشو از حالت خشک کن و گرما استفاده کنید.
- ظروف را درون ماشین ظرفشویی درست بچینید تا هم جریان خوای گرم و هم آب داغ در میان ظروف ممکن باشد و بهترین حالت را برای خشک کردن ظروف بوجود آورید.
نکته پایانی:
رعایت خیلی از موارد نامبرده شده در بالا به عنوان عوامل موثر درخشک نشدن ظروف میتواند به شما کمک کند تا بدون صرف هزینه بیشترین کارایی را از دستگاهتان برگیرید.این عوامل شامل درست چیدن ظروف، استفاده از مایع جلادهنده، تنظیمات صحیح برنامه های شستشو و همچنین خارج نکردن ظروف قبل از پایان کار خود دستگاه است.سایر عواملی که نام بردیم همگی به نوعی مسائل فنی و تخصصی در این زمینه هستند و نیاز به کارشناسان و تکنیسین های تعمیرات ماشین ظرفشویی دارند.اکیدا توصیه میکنیم خودسرانه دست به تعمیر و تعویض نزنید و دستگاه را باز نکنید.زیرا به دلیل متفاوت بودن دستگاه ها و همچنین حساسیت سنسورها و قطعات بکار برده شده ، به دلیل نداشتن دانش کافی برای تعمیر و بررسی این قطعات ، عملکرد شما موجب خسارت بیشتر به دستگاه و متضرر شدن خودتان خواهد شد.
با ما تماس بگیرید و با ثبت درخواست خود ، ما را برای حل مشکل دستگاهتان به استخدام بگیرید.نیروهای متخصص و با تجربه ما پاسخگوی نیاز شما در تعمیرات لوازم خانگی تان هستند.
عیب شش: ماشین ظرفشویی آبریزش و یا نشتی دارد.
آبریزش و نشتی ماشین ظرفشویی را هیچ شخصی نمی تواند تحمل کند. زیرا علاوه بر دردسر و زحمت پاک کردن و خشک کردن این آب از کف آشپزخانه ، احتمال خسارت به کفپوش و دیوار پشتی و کناری ماشین ظرفشویی نیز وجود دارد.پیداکردن منبع این عامل شاید کار سختی نباشد ولی داشتن تجربه و تخصص کافی در این زمینه تنها راه و گزینه ای است که میتواند در تعمیر اجزا و قطعات دخیل در نشتی ماشین ظرفشویی کمک کند.
کارشناسان و متخصصان ما تجربه و دانش تخصصی برای این موارد را سالهاست کسب کرده اند.برای رفع اطمنانی مشکل نشتی ماشین ظرفشویی تان با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما جهت بازدید و رفع ایراد نشتی ماشین ظرفشویی به محل شما مراجعه کنند.
در ادامه تمامی علت هایی که منجر به نشت و آبریزش از ماشین ظرفشویی میشود را به شما معرفی میکنیم.همچنین روش های عیب یابی ماشین ظرفشویی راهکار های رفع آن عیوب را نیز برای شما شرح میدهیم.
علت اول : پمپ آب ماشین ظرفشویی عامل نشتی آب است.
پمپ آب ماشین ظرفشویی قطعه ای است که در آن آب با فشار جریان دارد.از این وسیله برای تخلیه و در برخی دیگر به دو منظور تخلیه و گردش آب در سیستم استفاده میشود.
پمپ ها دارای بدنه ای پلاستیکی هستند که توسط واشر لاستیکی( درزبند) به قسمت پایینی بدنه وصل شده است. به عبارتی درزبند و آب بندی شده اند. این لاستیک ها در گذر زمان و کاهش عمر دستگاه، مواجه بودن با مواد شوینده و حرارت آب ، کم کم کیفیت اولیه خود را از دست می دهند. دچار پوسیدگی و ترک خوردگی و نهایتا پارگی شده که به نشت آب از پمپ منجر میشود.
ترک خوردگی کوچک بدنه وقاب پلاستیکی خود پمپ نیز میتواند عاملی برای نشتی آب باشد.بخش های مجزای گردش آب و همچنین مسیر تخلیه از پمپ نیز دارای بست و آب بندی هایی هستند که به منظور جلوگیری از نشتی و چکه کردن تعبیه شده اند.سایش و خرابی و پارگی این درزبند ها هم میتواند نشتی را به دنبال بیاورد.
آب بندی و تعویض لاستیک های پاره شده پمپ ، نیاز به بازکردن دستگاه و دسترسی به پمپ و خارج کردن و تعویض این قطعات دارد و همچنین نصب مجدد آن به منظور اطمینان از عدم نشت مجدد به لحاظ آب بندی ، نیاز به تخصص و تجربه کافی در این زمینه دارد.
برای این کار با ما تماس بگیرید.نیروهای مجرب و کارآزموده ما سابقه چندین ساله در عیب یابی ماشین ظرفشویی را دارند و به راحتی و با اطمینان دستگاه شما را آب بندی میکنند.
علت دوم: واشر لاستیکی دور درب دستگاه خراب شده است.
محلی که آب از دستگاه نشت میکند کمک بزرگی به عامل پیدا کردن نشت به شما میکند.اگر این نشت آب از جلوی دستگاه صورت گیرد محتمل ترین قسمت، واشر دور درب دستگاه است.در ماشین های ظرفشویی دور درب را با واشری لاستیکی از مواد پلیمری به نام وینیل درز بندی کرده اند.اینکار باعث میشود تا آب از دستگاه خارج نشود. این واشر در گذر زمان به دلیل گرمای داخل ماشین و همچنین تماس با مواد شوینده دچار افت کیفیت میشود. لذا کارایی و نرمی اولیه خود را از دست میدهد.شکنندگی و گاهی پارگی یا دفرمگی این لاستیک را به راحتی میتوان پیدا نمود . معمولا محل نشت آب نیز از همین نقاط است.
برای حل این مشکل ، کافیست واشر دور درب مدل دستگاه خود را تهیه و آنرا با واشر معیوب تعویض کنید.دقت کنید که واشر درست سر جای خود قرار گیرد و هیچ گونه دفرگی یا برآمدگی نداشته باشد.برای کنترل بیشتر قفل درب دستگاه را نیز چک کنید.
اگر خودتان نمیتوانید واشر را نصب کنید با ما تماس بگیرید.کارشناسان ما واشر درب ماشین ظرفشویی تان را برای شما تعویض میکنند.
علت سوم: شیر ورودی آب ماشین ظرفشویی باعث نشتی شده است.
آب از طریق مجرای شیر ورودی آب ، به داخل ماشین ظرفشویی راه پیدا میکند.محل اتصال شیر ورودی آب به دستگاه در قسمت پشتی و پایینی دستگاه قرار دارد.برای پیدا کردن محل نشتی، شیر و اتصالات آن را به شیلنگ تامین آب بررسی کنید و چک کنید که شیلنگ در هیچ نقطه ای دچار پارگی و یا ترک خوردگی نشده باشد.گاهی خود شیرهای ورودی آب از جنس پلاستیک هستند و ممکن است شکسته شده باشند.برای پیدا کردن محل درست نشت آب دستگاه را حین آبگیری در برنامه شستشو بررسی کنید.
تعویض شیر یا شیلنگ معیوب را به راحتی خودتان میتوانید انجام دهید و عامل نشت دستگاه را برطرف کنید.
علت چهارم: شناور و سوئیچ شناور ( یا هیدروستات) خراب شده است.
در ماشین های ظرفشویی از یک شناور در کف ماشین ظرفشویی برای تعیین میزان آب مورد نیاز برای شستشو استفاده شده است.در زیر این شناور یک سوئیچ شناور وجود دارد.هنگامی که دستگاه آبگیری میکند این شناور بالا میاید.معمولا سطح مورد نظر در ماشین های ظرفشویی تا کنار المنت حرارتی است که در پایین دستگاه تعبیه شده است.با رسیدن آب به این سطح شناور باعث فعال شدن سوئیچ شناور شده و بدین ترتیب سوئیچ دستور قطع ورود آب را به شیر برقی صادر و از ورود آب بیشتر به دستگاه جلوگیری میشود.این عملکرد را در ماشین های ظرفشویی جدید هیدروستات انجام میدهد.
در زمانی که این شناور و یا سوئیچ آن خراب باشد ، دستگاه متوجه میزان آب مورد نظر نشده و بیش از حد آبگیری میکند.در این حالت آب به بیرون نشت میکند.
در این مشکل ابتدا بررسی کنید چیز مانع بالا آمدن شناور نشده باشد.گاها رسوب مانع عملکرد صحیح شناور میشود که با برطرف کردن آن میتوان مشکل را رافع کرد.ولی در غیر اینصورت تنها راه حل تعویض شناور یا هیدروستات است.
علت پنجم:بازوی آبپاش یا اسپری کننده ماشین ظرفشویی ایراد دارد.
در ماشین های ظرفشویی از یک یا چند بازوی اسپری کننده آب استفاده میکنند. این بازوها در قسمت کف ، بالا و در برخی مدلها وسط قرار میگیرند. بازوها وظیفه پخش آب و مواد شوینده را با چرخش خود از طریق نازل ها روی تمام ظروف برعهده دارند. این بازوها غالبا از جنس پلاستیک ساخته شده اند. بازوهای فلزی معمولا در قسمت پایه دچار شکستگی میشوند و الگوی اسپری آب در آنها دچار دستخوش میشود. هرگونه ترک و شکستگی و همچنین گرفتگی سوراخهای روی بازو باعث میشوند تا آب به درستی توسط بازوها پاشش نداشته باشد و به پایین نشت کند.در این حالت آب از قسمت پایینی درب که هیچ گونه واشر یا مدرزبندی ندارد به بیرون نشت پیدا میکند.
برای حل مشکل باید بازوی آبپاش را بررسی و چک کنید و از عدم هرگونه ترک،شکستگی، و گرفتگی سوراخهای آن مطمئن شوید.
علت ششم:محفظه مواد شوینده خراب شده و نشتی دارد.
در ماشین های ظرفشویی محفظه مواد شوینده و مایع جلادهنده روی قسمت پنل درب جلویی دستگاه قرار دارند.در برخی مدلهای دیگر یک مجموعه محفظه را به کمک پیچ و مهره و واشر آب بند بر روی دستگاه نصب میکنند.مدلهای دیگری نیز وجود دارد که محفظه از طریق لوله ای به پشت پنل متصل شده است.در صورتی که لاستیک درزبند و یا بست های پلاستیکی این محفظه ها خراب شوند از این قسمت از دستگاه آب به بیرون نشت پیدا میکند.پیدا کردن محل نشت اب مستلزم بازکردن پنل درب جلویی و بررسی محفظه مواد شوینده است.متخصصان ما در انجام این کار به شما کمک میکنند تا دستگاهتان را نشت گیری کنید.در صورت نیاز به محفظه شوینده متخصصان آنرا برای شما تهیه و به شما عرضه میکنند.
عیب هفت: ماشین ظرفشویی سر وصدای زیادی تولید میکند.
مثل همه لوازم خانگی ، ماشین های ظرفشویی نیز گاها صداهای عجیب و غریب و بلندی از خود تولید میکنند .علت سر و صداهای ماشین ظرفشویی زیاد نیست و معمولا خودتان میتوانید مشکل را برطرف کنید. در غیر اینصورت متخصصان ما آماده اند با عیب یابی ماشین ظرفشویی تان مشکل سر و صدای زیاد آنرا حل کنند.
علت اول:پمپ ماشین ظرفشویی عامل سر و صدای زیاد شده است.
پمپ یکی از مهمترین قطعات بکار برده شده در ماشین های ظرفشویی است که در زیر دستگاه قرار گرفته است.پمپ ها در برخی ماشین های ظرفشویی دو عملکرد را بر عهده میگیرند.یکی وظیفه تخلیه آب حاصل از شستشو ظروف در ماشین ظرفشویی. دیگری تزریق آب با فشار به درون بازوهای آب پاش برای شستشوی ظروف.
این وظایف در درون دو بخش مجزای پمپ انجام میگیرند.هر دوی این بخش ها دارای پروانه هستند که از طریق موتور الکتریکی به حرکت در می آیند.موتور معمولا در زیر یا کنار پمپ وصل شده است.
مواد غذایی سخت مثل استخوان ها و یا هسته سخت و خرد شده برخی میوه ها .تکه های خرد شده از ظروف شیشه ای یا کریستالی که در اثر برخورد بهم یا بازوی آبپاش شکسته میشوند. اینها موادی هستند که به کف دستگاه و نهایتا به پمپ تخلیه وارد میشوند.
در صورت برخورد این قطعات با پروانه های پمپ ، صدای خرخر و تق تق بسیاری از دستگاه شنیده میشود.گاهی همین قطعات موجب شکستن پروانه میشوند و عملکرد پمپ تخلیه را دچار ایراد میکنند.
برطرف کردن این خرده تکه ها از داخل پمپ و مسیر تخلیه کاری تخصصی است. زیرا نیازمند باز کردن کامل پمپ و جداکردن شیلنگ های آن از دستگاه میباشد.
توصیه ما بر اینست ک این کار را به متخصصان این زمینه بسپارید .ما با عیب یابی ماشین ظرفشویی ، به راحتی این کار را برای شما انجام میدهیم.متخصصان با رفع مشکل ، هنگام نصب مجدد پمپ موارد مربوط به آب بندی پمپ را نیز برای شما انجام میدهند.
در صورتیکه موادی داخل پمپ گیر نکرده ولی پمپ همچنان صدا دارد،پمپ خراب است. بنابراین پمپ را باید تعویض کنید.
علت دوم: خرابی یاتاقان و بست بازوی آب پاش باعث سر و صدای ماشین ظرفشویی شده است.
یاتاقان و بست بازوی آبپاش ماشین ظرفشویی حلقه هایی از جنس پلاستیک هستند.این قطعات، ساپورت و نگهدای بازوی آب پاش را بر عهده میگیرند و بازوی آب پاش بر روی آنها میچرخد.شل شدن و سائیدگی این قطعات پلاستیکی باعث انحراف بازوی آب پاش از مسیر چرخشی خود میشود. درنتیجه دستگاه هنگام پاشش آب توسط بازو، سر و صدای زیاد ایجاد میکند. تعویض این قطعات در صورت خرابی آنها ، تقریبا تنها راه ممکن برای حل این مشکل است.
علت سوم: ایراد در بازوی آب پاش عامل ایجاد سر و صدای ماشین ظرفشویی است.
بازوهای آب پاش توسط فشار آب با چرخش خود ، آب را روی سطح تمام ظروف پخش میکند.دقت کنید در مسیر چرخش بازوی ابپاش هیچ ظرفی قرار نگیرد. زیرا برخورد آب پاش هنگام کار و چرخش با این ظروف باعث ایجاد سر و صدای زیاد از دستگاه میشود. لذا بعد از چیدن ظروف از چرخش صحیح و کامل بازوی آب پاش به کمک چرخاندن آن با دست اطمینان پیدا کنید.
خرابی بازوی آب پاش و ایجاد سر و صدا معمولا به علت خرابی در پایه آن است. در این حالت تنها روش حل تعویض بازوی آبپاش است.
راهکارهایی عالی برای رفع بوی بد ماشین ظرفشویی
استفاده از ماشین ظرفشویی و مواد شوینده متفاوت ، انتظار تمیزی و بوی خوش ظروف را برای افراد به وجود میاورد.ممکن است بعد از مدتی استفاده از دستگاه، احساس کنید بوی بسیار نامطبوعی از ماشین ظرفشویی به مشام شما میرسد. با وجود عملکرد صحیح دستگاه، استشمام بوی نامطبوع از ماشین میتواند شما را ناراحت کند.
در این مورد نیازی به تعمیرات اساسی و فنی نیست . شما خودتان به راحتی میتوانید با رعایت و انجام مواردی که ذکر میشود بوی بد دستگاه را برطرف کنید.
فیلتر تخلیه را بشویید.
فیلتر تخلیه را در کف دستگاه برای جلوگیری از ورود پسماند غذایی به داخل پمپ و مسیر تخلیه ، قرار دادند.
یکی از دلایل مهم بوی بد ماشین ظرفشویی عدم پاک کردن همین پسماندهاست. این مواد در مراحل بعدی شستشو به دلیل مجاورت با رطوبت داخل دستگاه ، لجن تشکیل میدهند.درنتیجه داخل دستگاه را بد بو میکنند.
- فیلتر تخلیه را با چرخش پادساعتگرد از کف دستگاه در بیاورید.
- فیلتر را درون سینک به کمک اب داغ و مواد شوینده و استفاده از یک فرچه تمییز بشویید .
- قبل از نصب مجدد مسیر تخلیه را چک کنید و از عدم وجود مواد غذایی درون ان اطمینان حاصل کنید.سپس فیلتر را نصب کنید.
بازوی آب پاش را تمییز کنید.
در صورت گرفتگی منافذ آب پاش ، توان پاشش آب بر روی ظروف بشدت کاسته میشود و شستشوی خوبی صورت نمیگیرد.این گرفتگی ها ممکن است بر اثر تجمیع مواد غذایی و رسوب آب با هم دیگر در منافذ ایجاد شود.در این حالت فضای مرطوب درون ماشین ظرفشویی دوباره فرصتی برای تشکیل لجن و انتشار بوی بد ایجاد میکند.
- بازوهای آب پاش را از بالا و پایین دستگاه جدا کنید
- بازوها را درون سینک ظرفشویی توسط فرچه و مواد شوینده خوب تمیز کنید
- برای شستشو و رفع گرفتگی سوراخها میتوانید از یک خلال دندان و یا سوزن استفاده کنید.
- با اطمینان از باز شدن منافذ به کمک وارد کردن آب با فشار به درون بازوها ، آنها را وصل کنید.
سرکه و جوش شیرین میتواند بوی بد دستگاه را از بین ببرد.
مصرف سرکه به دلیل خاصیت اسیدی بودن و جوش شیرین به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده بسیار موثر است.این مواد با از بین بردن قارچ و کپک میتوانند کمک بزرگی برای از بین بردن بوی نامطبوع دستگاه باشند.
برای شستشوی دستگاه به وسیله سرکه و جوش شیرین این موضوع را در نظر بگیرید . هرگز از ترکیب این دو ماده با هم برای شستشو استفاده نکنید. زیرا توان خورندگی بالایی ایجاد میکند که ممکن است به دستگاه صدمه بزند.
- تمامی ظروف را از ماشین ظرفشویی خارج کنید.
- یک لیوان یا کاسه را که دو سوم آنرا از سرکه سفید پر کرده اید در سبد بالایی قرار دهید.
- دستگاه را در یک برنامه شستشوی کامل با دمای بالای آب قرار دهید و آنرا استارت کنید.
- سرکه باعث از بین رفتن چربی ایجاد شده بوسیله مواد غذایی بر روی سطح بدنه میشود. سبدها، و مسیر تخلیه شامل پمپ و شیلنگ تخلیه تا فاضلاب نیز توسظ سرکه شستشو میشود. در نتیجه استفاده از سرکه بوی بد دستگاه از بین رفته ، دستگاه بوی تازگی میدهد.
- پس از اتمام شستشو کاسه سرکه را خارج کنید و سراغ مرحله بعدی بروید.
- این بار یک فنجان جوش شیرین را در کف دماشین ظرفشویی بپاشید.
- یک برنامه کوتاه شستشو با دمای نسبتا بالا برای اب انتخاب کرده و اجرا کنید.جوش شیرین با از بین بردن قارچ ، کپک ها و ضدعفونی دستگاه بوی بد دستگاه را کاملا از بین میبرد.
شلینگ یا لوله تخلیه ماشین ظرفشویی را چک کنید.
گاهی شما با انجام تمام مراحل بالا ، باز بوی بد را از دستگاهتان استشمام میکنید.در این مرحله تنها جایی که باعث ایجاد این بو شده است ،شیلنگ تخلیه میباشد.گرفتگی در مسیر تخلیه و عدم نصب صحیح شیلنگ، باعث ایجاد بوی نامطبوع در دستگاه میشود.
برای رفع مشکل دستگاه را به جلو بکشید و از تاب نخوردن شیلنگ، همچنین نصب صحیح آن اطمینان حاصل کنید. در صورت نیاز شیلنگ را در بیاورید و در بیرون از دستگاه با سرکه و جوش شیرین بشویید.
من ظرف شویی الجی مدل ۵۱۲ دارم آکبند ۳یار ظرفها را شسته بعد از اتمام کار از زیر محفظه جلا مایع جلا نشتی میکنه چطور میتونم درستش کنم گارانتی رسمی هم نداره آیا باید درب ظرف شویی را کلا باز کنم یا فقط پیچهای رویه استیلش را باز کنم که به محفظه جلا دست پیدا کنم ممنون