عیب یابی ماشین لباسشویی

 

عیب یابی ماشین لباسشویی

ایرادات رایج در ماشین های لباسشویی به همراه راه حل رفع آنها

عیب یابی ماشین لباسشویی

با توجه به استفاده مکرر و غالبا روزانه از ماشین لباسشویی ، خرابی و عدم کارکرد صحیح ماشین لباسشویی، آسایش فکری اهالی منزل را بر هم میزند.لذا نیاز به رفع ایراد و عیب یابی ماشین لباسشویی بسیار فوری به نظر میرسد.همیشه قبل از تماس با تعمیرکاران لوازم خانگی با مطالعه دلیل بروز مشکلات در ماشین لباسشویی تان در وبسایت ما با نام  آوین فیکس ، میتوانید خودتان با عیب یابی ماشین لباسشویی برخی مشکلات را پیدا و حتی برطرف نمایید.به یاد داشته باشید همیشه در شروع هر کاری جوانب احتیاط را درنظر بگیرید و با جداکردن دستگاه از برق ایمنی خود را رعایت کنید.

در این قسمت سعی داریم تا مشکلات عمده و رایج در ماشین های لباسشویی را به شما معرفی کنیم.با شناخت نوع مشکل، دلیل بروز و نحوه برطرف کردن ایراد دستگاه ، شما دید بازتری نسبت به عیب دستگاهتان پیدا میکنید و بدون آشفتگی میتوانید نسبت به حل ایراد ماشین لباسشویی تان اقدام کنید.

عیب 1:  در عیب یابی ماشین لباسشویی دستگاه روشن نمی شود.

علت اول: جریان برق دستگاه ایراد دارد.

اولین موردی که باید بررسی کنید اینست که آیا به ماشین لباسشویی شما برق می رسد یا خیر.

در صورتی که دستگاه شما به برق متصل است ولی روشن نمیشود باید توسط مولتی متر از وجود برق در دستگاه اطمینان پیدا کنید.اگر به پریز برق شما برق نرسد باید مشکل را در سیم کشی برق ساختمان حل کنید.در صورتی که مشکل در پریز نبود ،پنل برق خانگی خود را چک کنید.برای اموری که به برق مربوط میشود اکیدا توصیه میکنیم که خودتان دست بکار نشوید و از یک متخصص برق در این زمینه کمک بگیرید.

ماشین لباسشویی روشن نمیشود,عیب یابی ماشین لباسشویی

علت دوم: موتور ماشین لباسشویی مشکل دارد.

تمام ماشین های لباسشویی دارای یک موتور برای چرخش دیگ هستند.در لباسشویی های با ظرفیت بالاتر از موتور معکوس برای چرخش موتور در دو جهت برای عملیات شستشو استفاده میشود.در صورتی که موتور شروع به کار نکند و صدایی شبیه هوووم از موتور بیاید ، به احتمال قوی موتور ماشین لباسشویی ایراد دارد.

موتور ماشین های لباسشویی به واسطه یک سیستم حفاظتی ،هنگامی که بیش از حد گرم شوند خاموش میشوند تا پیش از شروع دوباره بکار، خنک شوند. اینگونه موتور را از سوختگی در امان قرار میگیرد.

تکرار این خاموش شدن در صورتی که یک الی دو بار اتفاق بیفتد طبیعی است ولی در صورتی که موتور بیش از حد داغ کند دلیل بر ایراد موتور است و معمولا اگر به موقع دستگاه خاموش نشود موتور میسوزد و دیگر دستگاه روشن نمیشود.

علت سوم: سوئیچ درب خراب است.

ماشین های لباسشویی در قسمت درب سنسوری را همراه دارند که به سوئیچ درب شناخته میشود و وظیفه دارد تا باز بودن و یا بسته بودن درب را به برد ماشین لباسشویی گزارش کند.در صورتی که درب ماشین لباسشویی باز باشد ، ماشین روشن نمیشود .این یک سیستم حفاظتی جهت جلوگیری از بیرون ریختن آب و شروع به کار نکردن چرخش دیگ و … است.

درب ماشین لباسشویی , عیب یابی ماشین لباسشویی

بنابراین در صورتی که ماشین لباسشویی شما روشن نمیشود، باید سوئیچ درب چک شود و بررسی شود که آیا درست عمل میکند یا خیر.عیب یابی ماشین لباسشویی را در این زمینه به متخصص بسپارید.

علت چهارم: سوئیچ استارت یا تایمر مشکل دارد.

در ماشین های لباسشویی درب از بالا سوئیچ استارت به عنوان بخشی از تایمر است.به عبارتی این سوئیچ با زدن دکه تایمر فعال میشود.گاهی اوقات دلیل روشن نشدن ماشین لباسشویی به دلیل خرابی سوئیچ استارت یا تایمر دستگاه است.

برای حل این مشکل نیاز به متخصص است که با بررسی تایمر و سوئیچ استارت و بررسی جرایان برق  ورودی به آنها از سلامت و یا خرابی آنها مطمئن شود.

عیب 2: ماشین لباسشویی عملیات تخلیه را به درستی انجام نمیدهد.

یکی از مشکلات رایج ماشین های لباسشویی ، مشکل در تخلیه است. با عیب یابی ماشین لباسشویی به دلایل متفاوتی بر میخورید.

معمول ترین دلیل این موضوع انسداد مسیر تخلیه یا همان شیلنگ تخلیه است.بنابراین در اولین قدم جهت برطرف کردن مشکل عدم تخلیه بدنبال گرفتگی در مسیر تخلیه باشید و برای این کار شیلنگ تخلیه را بررسی کنید.

توجه داشته باشید اگر ماشین لباسشویی نتواند تخلیه را انجام بدهد بدین معنی است که درون دیگ ماشین لباسشویی همچنان پر از آب است و باید این آب را به نحوی تخلیه کرد تا به دنبال علت مشکل گشت.سازندگان ماشین لباسشویی در این مورد پیش بینی هایی را خوشبختانه در نظر گرفته اند و برای این کار شیلنگ تخلیه اضطراری را در قسمت پایین ماشین لباسشویی در کنار بخش فیلتر تعبیه کرده اند.با بازکردن پیچ پلاستیکی سر شیلنگ میتوانید اب داخل ماشین را تخلیه کنید.

تخلیه نشدن ماشین لباسشویی, عیب یابی ماشین لباسشویی

علت اول: شیلنگ تخلیه مسدود شده است.

اولین و محتمل ترین موضوع که بیان کردیم شیلنگ تخلیه است.به دنبال جسم خارجی در مسیر شیلنگ تخلیه بگردید.برای شستن انسداد های سرسخت از شیلنگ آبیاری میتوانید استفاده کنید

  • چک کنید که شیلنگ تخلیه پیچ نخورده باشد.
  • برخی مدلهای ماشین لباسشویی فیلترهای صافی در مسیر شیلنگ تخلیه دارند.آنها را چک کنید.
  • شیلنگ تخلیه باید در سطحی بالاتر از سطح آب پمپ تخلیه باید قرار گرفته باشد.
  • standpipe یا لوله ایستا که شیلنگ تخلیه به آن وارد میشود باید ارتفاعی در حدود 90 سانتی متر داشته باشد.قطر این لوله باید بین 1.4 الی 2 اینچ باشد.از صحت اندازه های فوق مطمئن شوید.

ماشین لباسشویی تخلیه نمی شود , عیب یابی ماشین لباسشویی

علت دوم: پمپ تخلیه ایراد دارد.

اگر بررسی شیلنگ تخلیه شما را به عامل عدم تخلیه نرساند ، قطعه ای که باید برای بررسی در  این مرحله از عیب یابی ماشین لباسشویی انتخاب کنید ، پمپ تخلیه است.

پمپ تخلیه وظیفه مکش آب از دیگ و خروج آن به فاضلاب از طریق شیلنگ تخلیه را برعهده دارد.

خرابی موتور گردان پمپ تخلیه، خرابی و شکستن پره های پمپ که مکش آب و چرخش آن را ایجاد میکنند و یا گرفتگی مسیر ورودی پمپ به دلیل عدم کاراریی مناسب فیلترهایی که در سر راه پمپ تخلیه قرار میگیرد ، میتواند عامل انسداد و عدم کارکرد مناسب پمپ تخلیه شوند.

پمپ تخلیه ماشین لباسشویی

فیلتر مورد استفاده در سر مسیر پمپ برای جلوگیری از ورود پرز لباس و اجسام خارجی مثل، سکه ، دکمه و یا اجسام دیگه است.

اگر مشکل از موتور پمپ تخلیه بود و به عبارتی پمپ تخلیه سوخته بود باید آنرا تعویض کرد.

کافیست با ما تماس بگیرید تا با اعزام کارشناس نسبت به حل مشکل پمپ و یا تعویض آن ایراد دستگاه شما رو برطرف کنیم.

علت سوم: استفاده بیش از حد مواد شوینده.

در صورتی که از مایع شوینده بیش از اندازه ی نرمال استفاده شود ، بدلیل  خاصیت گرانروی مایع شوینده  ، حالتی لجن مانند از مایع تولید میشود .این لجن از تخلیه به موقع ماشین لباسشویی جلوگیری میکند.

علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

عیب 3:  دیگ ماشین لباسشویی نمی چرخد .

عواملی وجود دارند که مانع چرخش دیگ ماشین لباسشویی میشوند. شناخت کلیه قطعات ماشین لباسشویی به پیداکردن علت بروز مشکلات کمک شایانی میکند .گاها این موارد نیاز به تعمیرات اساسی و باز کردن کامل دستگاه دارند در نتیجه این کار باید توسط متخصصان این زمینه انجام پذیرد .

ولی مواردی نیز وجود دارد که با رعایت کردن آنها خودتان بدون صرف هزینه هم میتوانید مشکل دستگاهتان را رفع کنید. در این قسمت با عیب یابی ماشین لباسشویی بیشتر آشنا میشوید.

علت اول: ماشین لباسشویی بیش از حد پر شده است.

بسیار پیش میاد که قصد دارید به یکباره تعداد زیادی از لباسهای خود را بشویید.در صورتی که حجم زیادی از لباسها را درون دیگ بگذارید ، به دلیل سنگین شدن این لباسها هنگام شستشو توسط آب ، دستگاه نامتعادل شده و با لرزش های شدیدی مواجه میشود.

گاهی عیب یابی ماشین لباسشویی هنگام بروز مشکلات کمی پیچیده تر بنظر میرسد.

گاها در برخی از مدلهای پیشرفته، ماشین لباسشویی در حین شستشو از کار می ایستد و این به دلیل بار زیاد ماشین و همچنین عدم توازن و توزیع لباسها درون دیگ است.

توصیه میکنیم لباسها رو بطور مرتب و یکنواخت درون دیگ توزیع کنید.

علت دوم: سوئیچ درب مشکل دارد و یا تنظیمات درست انتخاب نشده است.

در بدنه ماشین لباسشویی همانطور که قبلا اشاره کردیم یه سوئیچ محافظتی برای درب تعبیه شده است که از روشن شدن ماشین لباسشویی در صورتی که درب باز باشد جلوگیری میکند.این کار به حفظ سلامت مصرف کننده کمک میکند.زیرا امکان داشت هنگام پرکردن لباس درون لباسشویی دست داخل دیگ لباسشویی باشد و دستگاه یکباره به کار بیفتد.

در صورت معیوب بودن سوئیچ درب ، دستگاه شروع بکار نمیکند و باید این قطعه توسط تعمیرکار مجرب تعویض شود.

حتما بخوانید!
عیب یابی یخچال فریزر

تنظیمات ماشین لباسشویی

همچنین باید مطمئن شوید اگر تنظیمات ماشین لباسشویی شما بصورت آنالوگ میباشد ، پیچ تنظیم سرعت لباسشویی میان سرعت های قابل انتخاب برای چرخش قرار نگرفته باشد و حتما روی یک سرعت تنظیم شده باشد.

علت سوم: تسمه ماشین لباسشویی خراب است.

یک دلیل رایج در نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی تسمه است.تسمه ممکن است پاره شده باشد ، در اینصورت دیگ نمی چرخد.در مورد دیگر ممکن است که تسمه از حلت خود خارج شده باشد.بنابراین حتما چک کنید که آیا تسمه ماشین لباسشویی شما سالم است و در محل خود قرار دارد یا نه.

به این نکات نیز توجه کنید:

  • چک کنید پولی گیر نکرده باشد که در اینصورت باعث پاره شدن مجدد تسمه میشود.
  • بعد از تعویض تسمه حتما قرقره را چک کنید وگرنه دوباره با مشکل پاره شدن تسمه مواجه میشوید.
  • چرخه تسمه را که به طبلک شستشو متصل است را نیز چک کنید.

علت چهارم:  در عیب یابی ماشین لباسشویی موتور ماشین ایراد دارد.

موتور وظیفه چرخش دیگ در لباسشویی را برعهده دارد.به عبارتی اصلی ترین وظیفه در ماشین لباسشویی.در صورتی که این محرک دچار مشکل شود نیروی لازم برای چرخاندن دیگ فراهم نمیشود و ماشین لباسشویی کار نمیکند.این ایراد معمولا اخرین موردی است که باید در هنگام نچرخیدن دیگ دستگاه و هنگام عیب یابی ماشین لباسشویی بررسی کنید.

علت پنجم: بلبرینگ ، کوپلینگ، کلاچ ، روتور یا استاتور دستگاه معیوب است.

این قطعات همگی در ارتباط با چرخش دیگ توسط موتور ممکن است در گذر زمان معیوب شوند.

  • کوپلینگ وظیفه انتقال نیروی موتور به دیگ را برعهده دارد.اگر بیش از ظرفیت دستگاه ، درون ماشین لباسشویی لباس بگذارید دیگ سنگین شده و این قطعه مانع حرکت ماشین لباسشویی میشود.
  • بلبرینگ برای اتصال موتور  به دیگ یا سبد شستشو استفاده میشود.این قطعه معمولا به دلیل مصرف بالا مستهلک میشود و مانع از چرخش راحت دیگ میشود.برای بررسی میتوانید در حالت خاموش با دست دیگ را بچرخانید.اگر دیگ به راحتی چرخید و هیچ گونه سفتی در حرکت نداشت بلبرینگ سالم است.
  • کلاچ نیز وظیفه انتقال نیروی موتور را به دیگ برعهده دارد.این قطعه اگر ساییده یا خراب شده باشد دیگ نمیچرخد و باید کلاچ را تعویض نمود.
  • خرابی سیم پیچ استاتور و یا هر نقطه از روتور ( به عنوان مثال آهنربا) نیز از دلایل نچرخیدن دیگ میباشند.

عیب 4: ماشین لباسشویی نشتی دارد.

ماشین های لباسشویی به دلایل متفاوتی نشت پیدا میکنند که گاها دلیل نشتی یک مورد جزئی است و خودتان به راحتی میتوانید علت را پیدا کرده و رفع کنید.گاها نیز علت نشتی موارد مهم تری هست که نیاز به بررسی و رفع ایراد توسط متخصص تعمیر ماشین لباسشویی است.عیب یابی ماشین لباسشویی تان توسط متخصصان آوین فیکس به سرعت و سهولت قابل انجام است.

با بررسی موارد زیر میتوانید علت نشت آب از ماشین لباسشوییتان را به راحتی متوجه شوید و جهت رفع آن تصمیم درستی اتخاذ کنید.

نشتی ماشین لباسشویی

علت اول: شیلنگ تخلیه را بررسی کنید.

اگر ماشین لباسشویی فقط در حین کار نشت کند ، به احتمال زیاد بخاطر شیلنگ تخلیه است.در اینصورت:

  • اتصالات شیلنگ تخلیه را برای عدم وجود مشکل بررسی کنید.
  • طول شیلنگ تخلیه را بررسی کنید که پارگی یا ترک برنداشته باشد.
  • مطمئن شوید شیلنگ تخلیه توسط چیزی مسدود نشده باشد.
  • محل های اتصال ابتدا و انتهایی شیلنگ تخلیه را بررسی کنید تا مبادا در محل های اتصال مشکلی وجود داشته باشد.
  • در انتها اگر شیلنگ تخلیه مشکل داشت آنرا تعویض کنید.

علت دوم: شیلنگ آب را بررسی کنید.

از سالم بودن شیلنگ آب مطمئن شوید.با بررسی محل های اتصال و همچنین وجود ترک خوردگی یا پارگی میتوانید محل نشت را پیدا کنید.گاها واشر لاستیکی در محل اتصال شیلنگ آب به شیر سائیده و یا پاره میشود که باید در هر باز جداکردن شیلنگ این واشر را تعویض کنید.

اگر شیلنگ آب هیچ مشکلی نداشت باید به دنبال عوامل دریگر نشت باشید که به آنها اشاره میکنیم.

علت سوم: شیر آب ورودی خراب شده است.

این شیر ها معمولا در پشت دستگاه قرار گرفته اند و قابل رویت نیستند.پس حتما با جلو کشیدن دستگاه اطراف شیر را خوب بررسی کنید ، زیرا هرزشدن شیر و یا زنگ زدی و شکستگی ریز در شیرها نیز باعث نشتی آب میشوند.

شیر آب ورودی به ماشین لباسشویی

علت چهارم: مواد شوینده را بیش از مقدار کافی استفاده کرده اید.

شاید در عیب یابی ماشین لباسشویی ، با مشکلاتی برخورد کنید که به دلایل ساده ای بروز کنند.

آب سرد و دارای سختی بیشتر ،برای شستشوی مناسب البسه نیاز به مواد شوینده بیشتری دارد.در صورتی که سختی آب منطقه شما کمتر و یا ازسیستم سختی گیر و نرم کننده آب استفاده کنید ، ماشین لباسشویی راحت تر دمای آب را بالا میبرد و برای شستشو نیاز به مواد شوینده کمتری دارد که در صورت استفاده از مواد شوینده، ماشین لباسشویی تولید کف و لجن کرده و باعث نشتی آب از دستگاه میشود.

علت پنجم:مهر و موم درب ماششین لباسشویی خراب است.

در ماشین های لباسشویی درب از جلو به دلیل تجمع لجن و آب در هربار شستشو در میان واشر ، در گذر زمان میان مهرو موم درب دستگاه فاصله می افتد و از  این منطقه آب به بیرون نشت میکند.تمیز کردن واشر دستگاه کمک بسیاری به پیشگیری از این موضوع میکند.

علت ششم: پمپ تخلیه ایراد دارد.

پمپ های تخلیه دارای واشر های آب بندی هستند که بر اثر سایش خراب شده و نشت میکنند.همچنین در طراحی برخی پمپ ها بگونه ای است که با خراب شدن پمپ از برخی نقاط آب به بیرون نشت میکند.

بنابراین بررسی کنید که در اطراف پمپ تخلیه آب به بیرون نشت کرده است یا خیر.اگر نشتی از پمپ باشد ، پمپ نیاز به تعمیر و گاهی تعویض دارد.

علت هفتم: از مواد سفید کننده زیاد استفاده شده است.

یکی دیگر از دلایل نشت در هنگام کار و شستشوی ماشین لباسشویی ، استفاده از مواد سفیدکننده است.این مواد به دلیل خواص شیشمیایی که دارند بر روی لاستیک ها بشدت تاثیر گذاشته و موجب خشکی و ترک خوردگی آنها شده که در نهایت نشت آب را به دنبال دارد. در این صورت باید لاستیک های معیوب را تعویض نمایید.

در عیب یابی ماشین لباسشویی باید به همه نکته های ریزی که موجب بروز ایرادات شده توجه کنید.

 استفاده زیادی از مایع سفید کننده حتی میتواند موجب زنگ زدن استیل ضد زنگ ماشین شود و این به دلیل حالت خورندگی بسیار بالای این محصولات هست.

علت هشتم: TUB یا وان دستگاه دچار شکستگی شده است.

TUB یک بخش پلاستیکی بزرگ است که مخزن اصلی یا همان دیگ درون آن قرار گرفته است.این قطعه را تنها میتوان با بازکردن بدنه دستگاه مشاهده کرد.در صورتی که مشکل از ترک خوردگی و شکستن این قطعه باشد در بیشتر موارد به دلیل قیمت بالا مصرف کننده ترجیح میدهد تا ماشین لباسشویی جدیدی تهیه کند.قیمت بالای این قطعه باعث شده تا تعویض آن مقرون به صرفه نباشد.

وان ماشین لباسشویی

عیب 5:  در عیب یابی ماشین لباسشویی دستگاه آبگیری نمیکند.

علت اول: معیوب بودن شیرهای ورودی به ماشین لباسشویی.

در صورتی که شیرهای ورودی به ماشین لباسشویی خراب باشند عملیات آبگیری دستگاه صورت نمیگیرد.موضوع را با بررسی کنید تا در صورتی که شیرها خراب باشند آنها را تعویض کنید

علت دوم: شیلنگ آب مانع رسیدن آب به دستگاه شده است.

اگر در بررسی متوجه شدید که شیرهای آب سالم هستند نوبت به بررسی شیلنگ ورودی اب به دستگاه میباشد. چک کنید که شیلنگ تا نخورده باشد، نشتی نداشته و حتی مسدود نشده باشد.

علت سوم: شیر برقی خراب است.

شیر برقی اولین قطعه در مسیر ورود آب به ماشین لباسشویی است.این قطعه وظیفه کنترل ورود و قطع آب به دستگاه را دارد و تحت کنترل قطعه هیدروستات این عمل را انجام میدهد.

در صورتی سلامت دو مورد قبل باید شیر برقی را چک کنید تا اگر معیوب است آنرا با نمونه مشابه تعویض کنید.

فیلترهایی نیز در ورودی شیر برقی وجود دارد که ممکن است توسط شن و ناخالصی های گرفته شود و اجازه ورود آب به شیر برقی را ندهد.لذا این قطعه را میتوان با بازکردن شیلنگ از شیر برقی مشاهده و تمیز کنید.

 خرابی شیر برقی ماشین لباسشویی, عیب یابی ماشین لباسشویی

علت چهارم: در عیب یابی ماشین لباسشویی متوجه  شدید که جاپودری کثیف شده و یا رسوب گرفته است.

در ماشین های لباسشویی درب از جلو آب ابتدا از شیر ساختمان از طریق شیلنگ به شیر برقی وارد شده و سپس به درون محفظه جاپودری رفته و پودر لباسشویی را همراه خود به درون دیگ میبرد.درون جاپودری آب به صورت دوش بر روی پودر ها ریخته شده و آنها را با خود میبرد.ولی درصورتی که محل ورود آب رسوب گرفته باشد و یا آشغال باعث انسداد شده باشد ، دستگاه نمی تواند آبگیری کند .لذا جهت رفع و یا پیشگیری این موضوع هر سه ماه یکبار محفظه جاپودری را درآورده و کاملا شستشو دهید.

حتما بخوانید!
نحوه کار ماشین لباسشویی

گرفتگی جاپودری ماشین لباسشویی, عیب یابی ماشین لباسشویی

علت پنجم: فشار آب ساختمان کم است.

یک علت دیگر برای آبگیری نکردن دستگاه ،کمبود فشار آب دستگاه است.

ماشین های لباسشویی برای آبگیری به حداقل 20 psi فشار آب نیاز دارند . درصورتی که فشار آب ساختمان کم باشد ماشین لباسشویی قادر به آبگیری نمیباشد.

فشار کم آب را به راحتی میتوان تشخیص داد.برای حل این موضوع در صورتی که مربوط به ساختمان باشد باید با نصب یک پمپ آب یا دینام ، فشار آب مورد نیاز ماشسین لباسشویی را تامین کنید.

عیب یابی انواع ماشین لباسشویی

عیب 6: ماشین لباسشویی به هنگام کار ، حرکت میکند.

یکی از حالت هایی که در میان لباسشویی ها بسیار اتفاق می افتد حرکت دستگاه در حالت چرخش سریع دیگ هنگام آبکشی میباشد.در این حالت ماشین لباسشویی با سر و صدای زیاد شروع به لرزش و حرکت رو به جلو و اطراف میکند .با عیب یابی ماشین لباسشویی در این حالت میتوان علت های زیر را دنبال کرد.

علت اول: دستگاه تراز نیست.

تراز بودن دستگاهایی که موتور مکانیکی آنها حالت دوار یا همان چرخشی دارد عامل بسیار مهمی است که در هنگام نصب باید حتما به آن توجه نمود.ماشین های لباسشویی نیز به واسطه عمل اصلی چرخش دیگ نیاز به تراز بودن دستگاه دارند.در صورتی که کف ماشین لباسشویی شما روی زمین تراز نباشد ، مطمئن باشید ماشین لباسشویی هنگام کار در زمانی که سرعت چرخش دیگ بیشتر میشود شروع به لرزش میکند.لذا حتما از قرارگرفتن دستگاه به حالت تراز روی چهار عدد پایه ی آن توسط یه دستگاه تراز و یا یک لیوان نیمه پر از آب مطمئن شوید تا دستگاهتان در هنگام کار دچار لرزش و حرکت نشود.

دلایل دیگری نیز البته میتواند در لرزش و حرکت دستگاه موثر باشد از جمله : توزیع نا مناسب لباس درون دیگ،خرابی فنرها، تسمه ، و ….. که باید توسط متخصص بررسی و رفع شود.

لرزش ماشین لباسشویی , عیب یابی ماشین لباسشویی

علت دوم: پایه های لباسشویی درست تنظیم نشده و یا در ضعیت بدی قرارگرفته اند.

ماشین های لباسشویی را با هدف قرار گرفتن بر سطح زمین طراحی و تولید شده اند.در همه ی ماشین های لباسشویی 2 پایه در جلو قرار دارند که هرکدام از مهره ها قابل تنظیم و قفل شدن هستند.دستگاه را در ارتفاع مناسب تنظیم کرده و قفل های پایه ها را محکم کنید تا در جای خود ایمن و ثابت بمانند.توجه نمایید که پعد از تنظیم پایه های جلو دیگر نباید دستگاه را حرکت دهید.

پایه های عقب دستگاه نیز از مکانیزم خود تنظیم شونده بهره میبرند.این پایه ها طوری طراحی شده اند که پس از تنظیم پایه های جلویی کافیست پشت دستگاه را طوری به جلو خم کنید که به اندازه حدود 3 اینچ یا همان 7.5 سانتی متر پایه های عقبی  از زمین بلند شوند.سپس دستگاه را به آرامی سرجایش قرار دهید تا پایه ها بصورت خودکار تنظیم شوند.

علت سوم: توزیع نامناسب البسه درون سبد دستگاه.

اگر لباسشوی شما از حالت تعال خارج شود لرزش های دستگاه زیاد شده و موجب حرکت ماشین لباسشویی میشود.توجه کنید هنگام پرکردن لباسشویی بیش از مقدار مجاز درون دیگ را پر نکنید.بر روی ماشین های لباسشویی ظرفیتی را به کیلوگرم درج کرده اند که به معنی وزن لباس خشک درون لباسشویی است.توجه نمایید این حداکثر وزن لباس ها است و به عنوان مثال برای یک لباسشویی 7 کیلوگرمی نباید وزن لباس شما در حالت خشک  از این میزان 7 کیلوگرم بیشتر شود.

لذا همیشه هنگام قراردادن لباسها درون لباسشویی سعی کنید لباسها را به طور یکنواخت درون دیگ یا سبد ماشین قرار دهید و میزان بار را با توجه به استاندارد آن مدل ماشین لباسشویی از دفترچه راهنما خوانده و آنرا رعایت و تنظیم کنید.

چیدن لباس درون ماشین لباسشویی , عیب یابی ماشین لباسشویی

عیب 7: درون ماشین لباسشویی بوی نامطبوعی دارد.

ماشین های لباسشویی به واسطه محیط مرطوب و تاریکی که دارند و نقاطی از دستگاه که کمتر به چشم میایند،همواره محیط مناسبی برای رشد انواع قارچ ها و کپک ها هستند.این قارچ ها و کپک ها خود هاگ هایی تولید میکنند که بسیار برای سلامتی مضر هستند و باعث تولید بوی نامطبوعی در درون وان و یا اطراف قطعات در معرض رطوبت میشوند.

علت اول: بیوفیلم در محیط دستگاه رشد کرده است.

بیوفیلم اجتماعی میکروبی و پیچیده است که  میتوانند توسط میکروارگانیسم هایی مانند قارچ ها و باکتری ها ایجاد شوند .این مجموعه به خودی خود میتواند در محیط هایی که همیشه مرطوب هستند رشد کرده و روی غالب سطوح نیز توانایی تکثیر را دارند.ماشین های لباسشویی با وجود داشتن محیط مرطوب محل مناسبی برای بیوفیلم ها هستند.بیوفیلم ها پس از مدتی که رشد میکنند تولید بوی نامطبوعی در درون دستگاه میکنند که در گذر زمان میتوانند بر روی لباسها حتی پس از شستشو باقی بمانند.

دلیل بوی بد ماشین لباسشویی, عیب یابی ماشین لباسشویی

لذا ماشین های لباشسوییتان را بطور منظم هر ماه تمیز و ضدعفونی کنید.از محلول سرکه و جوش شیرین میتوانید برای این امر  کمک بگیرید.توجه داشته باشید رطوبت عامل اصلی تشکی بیو فیلم است و برای پیشگیری از تولید بیو فیلم کافی است بعد از هر بار شستشو درب دستگاه را باز گذاشته و همچنین داخل دیگ و همچنین بین لاستیک دور درب دستگاه که محیط مناسب تری برای تولید قارچ و کپک است را با دستمال تمییز کاملا خشک کنید.

علت دوم: از مواد شوینده بیشتر از حد مورد نیاز استفاده شده است.

در صورتی که بیش از حد لازم مواد شوینده استفاده کنید این مواد اضافی مصرف نشده و در قسمتهایی از دستگاه جمع میشوند و به دلیل عدم رسیدگی محیط مناسبی برای رشد قارچ و باکتری را فراهم میکنند.سعی کنید مواد شوینده را به میزان صحیح استفاد کنید .این امر تا حد زیادی از تشکیل باکتری و متعاقبا تولید بوی بد دستگاه پیشگیری میکند.

علت سوم: درجه حرارت پایین آب در تولید بوی بد موثر است.

بیوفیلم ها به شدت تحت تاثیر درجه حرارت آب هستند و استفاده از آب گرم در پایان مراحل شستشو تا حد قابل ملاحظه ای به پیشگیری از رشد آن کمک میکند.در صورتی که از دستگاهتان موردی استفاده میکنید و مکررا مورد استفاده قرار نمیگیرد ، از یک برنامه شستشوی بدون وجود لباس در داخل ماشین و با حرارت بالابی آب برای شستشو میتوانید استفاده کنید.

عیب 8: حل نشدن مواد شوینده در ماشین لباسشویی .

در ماشین های لباسشویی درب از جلو پودر شوینده توسط دستگاه با آب مخلوط و به درون دیگ لباسشویی وارد میشود.گاها مشاهده می شود که دستگاه مواد شوینده را مورد استفاده قرار نمی دهد و لذا شستشو کامل صورت نمیگیرد.به دلایل زیر این مشکل پیش می آید.

حل نشدن مواد شوینده در ماشین لباسشویی | عیب یابی ماشین لباسشویی

علت اول: محفظه جاپودری کثیف است.

با استفاده مداوم از دستگاه ممکن است مقداری از پودر بعلت رطوبت در داخل محفظه رسوب کند و در استفاده های بعدی پودر بیشتری را جذب خود کند.این پودرها با گذر زمان سفت شده و اجازه وارد شدن پودر بیشتر را به محفظه نمیدهند.برای حل این مشکل میباست محفظه جاپودری را از محلش دراورده و توسط آب و فرچه کاملا تمیز نمود.میتوان از محلول سرکه سفید نیز برای شستشوی مسیر یا همان شیلنگ رابط جاپودری به دیگ نیز استفاده کرد.برای این کار نصف فنجان سرکه سفید را داخل جاپودری ریخته و با یک برنامه شستشوی با آب گرم دستگاه را بدون لباس روشن کنید تا تمامی قسمت ها شسشته شوند.

علت دوم:از مواد شوینده نامرغوب استفاده شده است.

پودرهای شوینده با برندهای متفاوتی در بازار تولید و عرضه میگردند که برخی از این پودرها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند.در این حالت میزان ترکیب این پودرها با آب کم میباشد.توجه نمایید که از پودر مخصوص ماشین لباسشویی استفاده کنید و این پودر را در قسمت درست در جا پودری و به میزان مناسب استفاده کنید.برای حالت pre wash هم میتوانید مقدار کمی از این پودر را در قسمت مخصوص در محفظه جاپودری بریزید.برای شستشوی ملحفه و پرده نیز توصیه میشود از حجم کمتری از پودر های شوینده استفاده کنید.

عیب 9: صدای لباسشویی به هنگام کار زیاد است.با عیب یابی ماشین لباسشویی علت را پیدا کنید.

سر و صداهای عجیب و غیر عادی را به راحتی میتوان ازصدای ماشین لباسشویی در حالت کارکرد نرمال تشخیص داد.صداهایی از جمله برخورد اجسام به شیشه درب ماشین و یا حتی چرخش اشیاء سخت مانند سکه ، کلید و یا چیزهای مشابه در درون دیگ را نیز میتوان تشخیص داد.ولی گاهی این صداها مربوط به قطعات دستگاه است که خبر از خرابی و معیوب بودن قطعه میدهند و باید توسط متخصصین تعمیرات این قطعات تعمیر و یا تعویض شوند.

در زیر چند نمونه از این صداها را ذکر میکنیم.

حتما بخوانید!
عیب یابی ماشین ظرفشویی

علت اول: صدایی شبیه حباب گرفتن دستگاه را در عیب یابی ماشین لباسشویی متوجه شدید.

این صدا معمولا زمانی ایجاد میشود که عاملی سبب گرفتگی در مسیرتخلیه شده باشد.در این حالت سعی کنید موردی که باعث انسداد لوله شده را پیدا کنید و گرفتگی را قبل از صدمه به دستگاه برطرف کنید

علت دوم: صدای غرش مانند و بلند هنگام چرخش دیگ ماشین لباسشویی.

ماشین های لباسشویی نیز ماننید سایر لوازمی که از قطعات دوار استفاده میکنند در قسمتی از دستگاه که در ارتباط با موتور میباشد از قطعه ای به نام بلبرینگ و یا یاتاقان استفاده میکنند.این قطعات وظیفه کاهش اصطکاک و سهولت چرخش را در میان دو قطعه بر عهده دارند.بدلیل استفاده مداوم از ماشین لباسشویی و همچنین استفاده ناصحیح از دیگ ( قرار دادن بار زیاد و نامتوازن لباس درون دیگ) این قطعات دچار آسیب میشوند .

برای چک کردن این مشکل ماشین لباسشویی را خاموش کنید و درب آنرا باز کنید.اگر با چرخاندن دیگ توسط دست دوباره همان صدا را شنیدید به احتمال بسیار بالا یاتاقان آسیب دیده است.همچنین میتوانید با فشار آوردن به یک طرف لبه دیگ ، فاصله بین لبه درام و واشر درب زیاد شد ، یاتاقان اسیب دیده و باید تعویض شود

برای حل این مشکل کافیست ثبت سفارش کنید تا با اعزام متخصص ایراد دستگاه شما را برطرف کنیم.

علت سوم: صدای هوم هوم یا وز وز دستگاه هنگام شستشو.

مواد و وسایل ریز مانند دکه،گیره مو، کش، سکه، موهایی گلوله شده میتوانند در مسیر تخلیه و درون پمپ قرارگیرند.این وسایل باعث ایجاد صدای زیاد توسط پمپ تخلیه در هنگام عملیات آبکشی و یا تخلیه میشوند.درصورتی که در زمان آبکشی و یا تخلیه این صداها را شنیدید به احتمال زیاد پمپ یا دچار آسیب و یا گرفتگی شدید شده که باید با بررسی نسبت به برطرف کردن عامل گرفتگی و سر و صدا اقدام کرد.

علت چهارم: صدای تق تق کردن ماشین لباسشویی.

اگر در زمان کارکرد دستگاه صدایی تق تق مانند همرا با ضربات متوالی از دستگاه به گوش رسید ، دلیل را میتوان  شل شدن درام بیرونی دانست.دراین حالت در  صورت خالی بودن ماشین لباسشویی صدایی که از چرخش دیگ به گوش میرسد عادی نیست..ماشین های لباسشویی جدید اکثرا  دارای درام بیرونی(واشر) از جنس پلاستیک هستند که ممکن است به دلیل لرزشهای زیاد دستگاه دچار ترک خوردگی شده باشند.میتوان با تعویض درام بیرونی مشکل دستگاه را برطرف نمود.درام توسط گیره هایی به بدنه قفل میشوند تا مانع لرزش و شل شدن درام شوند.بررسی کنید که این گیرها در موقعیت های خویش ثابت باشند.

علت پنجم: صدای شکستگی یا ساییدگی هنگام چرخش دیگ.

این صدا معمولا زمانی از دستگاه به گوش میرسد که موتور دستگاه روشن باشد.در این حالت اگر دستگاه را خااموش و دیگ را با دست بچرخانید صدایی که قبلا می شنیدید به گوش نمی رسد.این مشکل به دلیل جرقه برسهای ذغالی در موتور میباشد.

در این موارد حتی ممکن است موتور نتواند براحتی حرکت کند و یا در حرکت ریپ بزند.

علت ششم: صدای تق تق مداوم ، در زمانی که بار دستگاه زیاد است.

در پشت درام دستگاه قطعه ای به نام سه شاخه نگه دارنده درام یا سه نظام وجود دارد که در صورتی که ترک برداشته و یا شکسته شود موجب میشود تا درام با دیگ برخورد داشته و موجب سر و صدای زیاد به خصوص هنگامی درون ماشین با لباس زیادی پرشده است.در صورت شکسته شدن این قطعه باید حتما توسط متخصص تعویض گردد.

با تماس با مجموعه اوین فیکس میتوانید از خدمات ما استفاده و ایراد دستگاه خودتان را در سریعترین زمان ممکن برطرف نمایید.

آوین فیکس مجموعه ای پیشرو در تعمیر لوازم خانگی در سطح استان کرمانشاه است.

عیب 10: درب ماشین لباسشویی قفل شده است.

درب های ماشین لباسشویی که درب انها از جلو باز میشوند دارای سنسور و یا کلید ایمنی هستند که وظیفه تایید قفل بودن درب را برعهده دارند تا مبادا دستگاه در حالی که درب آن باز است شروع بکار کند.غالبا درب ماشین های لباسشویی  را 1 الی 2 دقیقه بعد از اتمام شسشو میتوان باز نمود و لباسها را تخلیه کرد.اما در مواردی ممکن است درب باز نشود که در زیر به بررسی علت های آن میپردازیم.

علت اول: با عیب یابی ماشین لباسشویی پی برده اید دستگاه کامل تخلیه نشده است.

در صورتی که تایم شستشوی دستگاه به پایان رسیده ولی همچنان درون مخزن لباسشویی آب موجود است به احتمال زیاد علت باز نشدن درب ماشین لباسشویی تان ، پایان نیافتن مراحل شستشو است.

برای حل این مشکل یکبار دیگر دستگاه را روی برنامه شستشوی کوتاه مدت و یا آبکشی روشن کنید.اگر مشکل در برنامه باشد با پایان مرحله انتخاب شده میتوان درب دستگاه را باز نمود.ولی در صورتی که مشکل از مسیر تخلیه و یا پمپ تخلیه باشد باید آب درون دستگاه را از طریق شیلنگ تخلیه اضطراری که در پایین و جلوی دستگاه در کنار فیلتر تعبیه شده ، تخلیه نمود و با تماس با ما ، برای بررسی وحل ایراد درخواست کارشناس را ثبت کنید.

علت دوم: قفل درب ماشین لباسشویی خراب شده است.

در همه ی ماشین های لباسشویی قفل و یا میکروسوئیچی قراردارد که وظیفه بسته نگه داشتن درب ماشین را در حین کارکردن بر عهده دارد و اجازه نمیدهد تا پایان مراحل شستشو و آبگیری درب ماشین باز شود.برخی از مدلها برای خرابی این قفل و یا میکروسوئیچ اروری را بر روی نمایشگر ماشین ظاهر میکنند.در صورت خرابی قفل ماشین لباسشویی روشن نمیشود.

برای رفع این مشکل اگر برنامه شستشو پایان یافته بود و درب همچنان قفل بود ، برای باز کردن درب باید از ضامن دستی خود ماشین لباسشویی استفاده کنید.در مدلهای متفاوت محل قرار گیری این ضامن نیز متفاوت است.در برخی زیر قفل درب و در برخی دیگر در محفظه شوینده است.آنرا بیابید و با باز کردن درب مشکل قفل را با تعویض آن برطرف کنید.

علت سوم: زبانه و لولای درب خراب شده است.

زبانه و لولا دو قسمت از درب هستند که ممکن است در قفل شدن درب دخالت داشته باشند.زبانه ها با قفل شدن به دلیل شل شدن از جای اصلی میتوانند از باز شدن درب جلوگیری کنند.همچنین لولاهای درب به دلیل پلاستیکی بودن ممکن است به دلیل خرابی وپوسیدگی مانع از باز شدن درب شوند.

چک کنید لولاها سالم باشند و از محکم بودن پیچ های زبانه هم هر چند وقت یکبار اطمینان حاصل کنید.

علت چهارم: دستگیره ماشین لباسشویی خراب یا شکسته شده است.

در حالتی که فلاپی یا همان دستگیره درب ماشین لباسشویی تان شل شده ، نشان از خرابی و شکستگی آن دارد.

در این گونه موارد توصیه میکنیم کار را به متخصصان ما بسپارید.

تلاش برخی افراد برای باز کردن درب با کارت، کلید و یا سایر وسایل تنها خسارات بیشتری را بر آنها تحمیل نموده است.

علت پنجم: سوئیچ فشار ماشین لباسشویی مشکل دارد.

معیوب بودن سوئیچ فشار ماشین لباسشویی باعث میشود گاها حتی با وجود تخلیه کامل توسط پمپ باز هم درب دستگاه باز نشود.در این حالت هوایی که قفل درب را کنترل میکند به دام افتاده است.

برای رفع اینن مشکل لازم است تا سوئیچ فشار ریست شود.با خاموش کردن دستگاه ، اجازه بدهید چند دقیقه خنک شود ،درب دستگاه پس از چند دقیقه باز میشود.

علت ششم: قفل حرارتی مانع باز شدن درب دستگاه شده است.

درون ماشین های لباسشویی از چندین نوع سنسور و کلید های ایمنی استفاده شده است.یکی از این کلیدها ، قفل حرارتی دستگاه است که وظیفه جلوگیری از گسترش گرما در لباسشویی را برعهده دارد.برایاین قفل معمولا یک الی دو دقیقه پس از پایان کار اجازه باز شدن درب را به دستگاه میدهد.به همین خاطر هم هست که بلافاصله پس از پایان کار درب دستگاه باز نمیشود. 

در این حالت ماشین لباسشویی را برای مدت 5 دقیقه خاموش بگذارید.معمولا درب آن بعد از این زمان باز میشود.اگر باز نشد میتوان با چند ضربه نسبتا محکم به درب زبانه ی آنرا از حالت قفل و درگیری در آورد و درب را باز کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *