نحوه کار ماشین لباسشویی

اگر بخواهیم تعریف کلی از نحوه کار ماشین لباسشویی داشته باشیم باید آنرا در پنج مرحله نمایش داد. 

1: آبگیری  2: شستشو  3: تخلیه   4: آبکشی  5: خشک کردن

ماشین های لباسشویی طی فرایندی توسط کنترلرها و سنسورها به عنوان هشدار دهنده و توسط تایمر یا برد اصلی به عنوان فرمان دهنده یا مغز دستگاه عملیات شستشوی انواع البسه را انجام میدهند.

شروع فرایند شستشوی دستگاه با عملیات آبگیری صورت میگیرد.در این مرحله فرمان آبگیری توسط برد دستگاه به قطعه ای به نام شیربرقی میرسد و این شیر اجازه ورود آب به دستگاه را میدهد.آب وارد شده به دستگاه با پودر یا مایع لباسشویی موجود در جاپودری مخلوط شده و به مخزن یا درام دستگاه وارد میشود. سپس …..

مرحله اول: آبگیری

مرحله اول کار در ماشین های لباسشویی، مرحله آبگیری است.پس از قراردادن لباس ها در داخل ماشین لباسشویی و بستن درب آن، انتخاب برنامه شستشو شروع به کار دستگاه می باشد.

در این مرحله از طریق شیرکنترل که محل کنترلی برای ورود آب به دستگاه هست، آبگیری شروع میشود.آب به اندازه مورد مورد نیاز از طریق این شیر وارد محفظه مواد شوینده میشود.در این قسمت مخلوط آب و مواد شوینده توسط لوله های متصل به محفظه جا پودری به درون دیگ دستگاه راه پیدا میکند.

با پرشدن آب به اندازه کافی در محفظه لباس ها ، شیرکنترلر، ورود آب به دستگاه را متوقف میکند.

کنترل میزان ورود آب توسط قطعه هیدرواستات دستگاه صورت میگیرد.در دستگاه های جدید هنگام ورود آب محفظه لباسها میچرخد تا لباسها خیس شده و آب را جذب کنند.

مرحله دوم: شستشو

پس از پرشدن محفظه دستگاه از آب، المنت حرارتی زیر دیگ شروع به گرم کردن آب تا دمای انتخابی توسط کاربر میکند.کنترل میزان گرم شدن آب توسط ترموستات یا ترمیستور صورت میگیرد.

پس از رسیدن دمای آب به حد مورد نظر، دیگ داخلی دستگاه توسط نیروی موتور شروع به چرخش میکند.در این حالت محفظه لباس ها با توجه به برنامه انتخاب شده، در دو جهت ساعتگرد و پادساعتگرد به چرخش در میاید. با این کار ، تمام قسمت های لباسها در محفظه پر از اب و مواد شوینده کاملا شسته میشوند.

درون دستگاه فنرهایی در بالا و پایین دیگ را مهار کرده اند.این فنرها تعادل دستگاه را به هنگام چرخش دیگ فراهم میکنند تا دستگاه در جای خود ثابت بماند.

مرحله سوم: تخلیه

بعد از پایان مرحله شستشو توسط ماشین لباسشویی، نوبت به مرحله تخلیه میرسد.

در این مرحله آب و کف حاصل از شستشوی لباسها را باید از محفظه لباسها تخلیه کرد.این کار توسط پمپ تخلیه که معمولا در زیر دیگ قرار دارد انجام میشود.پمپ تخلیه کلیه اب و کف را از دستگاه خارج میکند تا نوبت به مرحله آبکشی دستگاه برسد.

حتما بخوانید!
عیب یابی ماشین لباسشویی

مرحله چهارم: آبکشی

مرحله ابکشی بلافاصله پس از تخلیه آب و کف اولیه توسط پمپ تخلیه، شروع میشود.

در این مرحله با توجه به برنامه انتخاب شده ( شستشوی سریع یا سایر برنامه ها ) مدت زمان آبکشی متفاوت است. در شستشوی سریع تایم کمتری به آبکشی اختصاص میابد.

آبکشی با پرشدن محفظه لباسها از اب سرد شروع میشود و با چرخش دیگ ادامه پیدا میکند.لباسشویی از حداقل 3 بار تکرار( در شستشوی سریع) تا چندین بار در مرحله های مربوط به پوستهای حساس ، آبکشی را تکرار میکند.در برخی ماشین های ظرفشویی سنسوریی برای کنترل میزان تمییزی آب وجود دارد.این سنسورها با تشخیص میزان تمیزی اب، پایان مرحله آبکشی را کنترل میکنند.

نرم کننده ها معمولا در مرحله آخر آبکشی با آب قاطی میشوند تا لباسها را نرم و خوشبو کنند.

مرحله پنجم: خشک کردن

مرحله پایانی در مراحل کار ماشین لباسشویی، مرحله خشک کردن است. در این مرحله ابتدا محفظه لباسها چند بار به چرخش در میاید تا لباسها جابجا شوند.این کار تا زمانی که بالانس مناسبی توسط لباسها به لحاظ وزنی درون دیگ اتفاق بیفتد ادامه پیدا میکند.

چناچه لباسها بصورت مناسبی درون دیگ پخش نشوند، به دلیل سرعت بالای چرخش جهت خشک کردن ، تعادل دستگاه بهم میخورد.این کار موجب سر و صدای زیاد  ، حرکت و استهلاک دستگاه هنگام خشک کردن لباسها میشود.

عملیات خشک کردن تا خروج کامل آب از لباسها و خشک شدن نسبی لباسها ادامه می یابد.آب خارج شده از لباسها توسط پمپ تخلیه از دستگاه خارج میشود و کار دستگاه به پایان میرسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *